Tin Srbić, Foto: brett keating / Alamy / Alamy / Profimedia

skandal!

Tin Srbić nije uspeo Hrvatskoj da donese medalju, pa udario na Srbe - sramnije od ovoga ne može!

Jadno i tužno...

Objavljeno: 06.08.2024. 11:13h

Velike ambicije imala je Hrvatska u muškoj gimnastici, ali njihov sportista zanimljivog i intrigantnog prezimena Tin Srbić, ostao je bez odličja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Gimnastičar iz Hrvatske Tin Srbić (27) nije imao sreće, pa je pri izvođenju zahtevne vežbe na vratilu nezgodno pao. Njegov pad bio je jeziv, ali na sreću nije doživeo težu povredu.

Tin Srbić, rodom iz Zagreba, kada je završio takmičenje dao je kontroverznu izjavu. Umesto da priča o sportu, Srbić je komentarisao zločinačku vojnu operaciju hrvatske vojske protiv Srba iz Krajine 1995. godine, u kojoj je proterano 250.000 Srba iz Hrvatske, ubijeno oko 1.700 i nestalo više od 700 lica. No, do danas niko nije odgovarao za ovaj stravičan zločin.

Komentar Tina Srbićafoto: Foto/Instagram/Printscreen

- Tužan sam, ne znam šta da kažem. Žao mi je što su, svi gledali na ovaj dan, lep za nas dan. Nije bio za mene dan pobede, ali mislim, za sve nas jeste. Nadam se da će ga lepo proslaviti. Ja ću biti tužan, idem da plačem u sobu jedan dan i to je to, idem dalje - rekao je Srbić za HRT.

Zlato je na vratilu osvojio Oka Šinosuke iz Japana, sa ocenom 14.533, dok je srebro pripala Kolumbijcu Anhelu Barahasu. Bronzu su podelili Kinez Ženg Boeng (13.966) i Tajvanac Čija Hung Tang (13.966).

Tin Srbić rođen je u Zagrebu 11. septembra 1996. Njegovi roditelji Saša i Karin Srbić bavili su se akrobatskim rokenrolom, pa su sportski duh preneli na sina Tina i ćerku Tenu. Tin Srbić se gimnastikom bavi od svoje četvrte godine i član je kluba Hrvatski Soko.

Bonus video:

Espreso / Kurir/ Prenela: I.K