Novak Đoković, Foto: Oscar J Barroso / Zuma Press / Profimedia

EMOTIVNO

Nije više među nama: Đoković briznuo u plač kada su mu pokazali njenu fotografiju!

Nije mogao da zadrži suze

Objavljeno: 06.08.2024. 09:50h > 09:53h

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković nije krio emocije nakon što je ostvario dugo čekani san.

On je u finalu Olimpijskih igara u Parizu savladao Karlosa Alkaraza, i tako osvojio jedno odličje koje mu je nedostajalo u karijeri.

Samo Novak i njemu bliski ljudi znaju koliko je truda i odricanja utkano u ovo olimpijsko zlato.

Verovatno ne bi smo govorili o najboljem teniseru ikada da nije bilo Jelene Genčić koja je prepoznala njegov talenat još dok je bio dečak.

Dok je davao izjavu, neko je Novaku pokazao sliku njegove "teniske majke", a on nije uspeo da zadrži suze.

- Zahvalan sam mnogim ljudima, uključujem tu i mog prvog trenera Jelenu Genčić. Ona mi je pomogla i uradila da se zaljubim u tenis, osećam se veoma zahvalno. Hvala Bogu što mi je dao ovaj blagoslov i priliku, u tom trenutku bilo je gotovo nemoguće ostvariti sve ovo, ali ništa nije nemoguće kad imaš veru i kad veruješ u sebe - poručio je Đoković.

Njihov zajednički san je bio Vimbldon.

- Ja bih je prvo zagrlio! Koliko mi je žao što nije više sa nama, toliko mi je drago da sam imao priliku da posle ostvarenja tog istorijskog uspeha i osvajanja mog prvog trofeja ovde 2011. da to podelim sa njom, da je je zagrlim i da budemo u njenoj kući na Dedinju gde smo provodili puno vremena sanjajući zajedno. Ona me je toliko toga naučila o životu, a da ne pričam o tenisu, i taj profesionalizam i posvećenost dolazi od nje. Ona je bila toliko temeljita u svojim analizama, pripremama - rekao je Đoković posle osvajanja Vimbldona 2022.

Bilo je to više od pukog odnos trener-učenik...

- Ja sam sa osam-devet godina boravio kod nje kući, na kasetama smo gledali video-snimke velikih šampiona. Objašnjavala mi je igru, taktiku, zašto radim određene drilove, kako moram da živim… Takođe, znalo se da je bitno kakve ocene imam u školi, šta jedem, kada se ide na spavanje i kada se budim, da znam da spremim svoju torbu i da je bitno da se uvek sportski i sa poštovanjem odnosim prema ljudima. Ona je imala veliko poverenje i podršku mojih roditelja, i zajedno sa njima je na jedan neverovatno veliki način uticala na mene. Bez daljnjeg ona je moja ‘teniska majka’ i najvažniji teniski mentor, žena koja mi je dala mogućnost da budem ovde. Znam da je sa mnom ovde u mislima - rekao je tada Novak.

Bonus video:

(Espreso sport)