Da i znate o kome je reč?, Foto: Printscreen / YT / Kreator Svega

južni vetar

MILOŠ BIKOVIĆ NIJE BIO PRVA OPCIJA ZA MARAŠA, A NI DRUGA NI TREĆA: Ovi glumci su trebali da tumače ulogu u serijalu

Miloš Biković je jedan od naših najpopularnijih glumaca, a uloga Petra Maraša u Južnom vetru je najzaslužnija za to

Objavljeno: 05.08.2024. 22:06h

Miloš Biković je jedan od naših najpopularnijih glumaca, a uloga Petra Maraša u Južnom vetru je najzaslužnija za to.

Očigledno puno stvari treba da klikne i namesti se da bi glumac došao do neke bitne uloge. Miloš Biković je neko ko je gradio karijeru, glumeći fine momke, ali tek ulogom jednog bad boy-a kao što je Petar Maraš, lansiran je u orbitu najpopularnijih.

Ipak, Biković zamalo nije dobio glavnu ulogu u serijalu Južni vetar. Nekoliko njegovih kolega su bili ispred njega, kako je ispričao reditelj celog projekta Miloš Avramović.

Igoru Đorđeviću je prvobitno bila namenjena ulogafoto: Youtube Printscreen/Televizija Vrnjacka Banja

“Dok smo tražili pare za film, mijenjali smo mnogo glumaca. Na samom početku je Igor Đorđević trebao da igra glavnu ulogu. Međutim, do trenutka kad smo počeli da snimamo, bio je prestar, imao je već 40 godina, kao i ja, jer se sve toliko dugo sve spremalo. Jednostavno, više nije imalo smisla, tu ulogu je morao da igra mlad čovjek. Igor je sjajan glumac i zaslužuje mjesto kod nas na filmu i televiziji”, izjavio je režiser Miloš Avramović u jednom intervjuu.

Milošu Bikoviću su u konkurenciji za mjesto glavne uloge bili Petar Benčina, Petar Strugar, Aleksandar Radojičić i još nekoliko njegovih kolega iz filma Montevideo, Bog te video.

Na razgovor za ulogu je išao i Petar Benčinafoto: Tamara Trajković

“U jednom trenutku sam razgovarao sa Petrom Benčinom, pa sa Strugarom i onda sam odlučio da je najbolje da napravim kasting. Da se ne bih ja previše zezao sa tim, htio sam da to uradimo ozbiljno i da stvarno pozovemo sve moguće glumce koji dolaze u obzir”, kaže Avramović pa dodaje:

“Za Maraša su bili u opticaju Vuk Kostić, Marko Janketić, Andrija Kuzmanović, Petar Strugar… Mnogo njih je bilo na tom kastingu za ulogu Maraša. Neko iz ekipe je zvao Bikovića, predložio mu je da proba. U početku ga nisam vidio u toj ulozi. Onda je probao i na kastingu je bio ubjedljivo najbolji”, izjavio je tad Avramović.

U ovoj, kako su je autori nazvali sagi, nakon filma, sezone serije, filma pa opet serije, čeka nas i treći nastavak filma koji očekujemo da uskoro uđe u bioskope.

Bonus video:

(Espreso / City magazine / Prenela: I.O.)