probajte
OVAKO NA JUGU SRBIJE SPREMAJU PILEĆE BATAKE: Na ovaj način dobićete najbolji ručak ikada, sve pršti, sve se raspada
Ovako se na jugu Srbije pravi najukusnije meso
Evo kako da pripremite najukusnije batake na celom svetu, recept koji obara s nogu.
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka,
- brašno,
- so,
- biber,
- malo mlevene ljute paprike,
- 2 jajeta,
- mleko,
- ulje.
Priprema: Batake oprati, obrisati ih i poravnati kožicu na njima. Pomešati brašno, so, biber i mlevenu papriku.
Umutiti jaja i mleko. Batake sa obe strane umakati u brašno, zatim u jaja, pa ponovo u brašno i dobro ih uvaljati. Na dobro zagrejanom ulju pržiti batake, sa svake strane po nekoliko minuta, dok ne poču da rumene.
Smanjiti temperaturu, poklopiti posudu i dinstati na umerenoj vatri još 20 minuta (posle 10 minuta okrenuti meso). Skinuti poklopac i pojačati temperaturu.
Nastaviti s prženjem, uz često okretanje, sve dok meso lepo ne potamni i dobije hrskavu koricu. Batake izvaditi i poređati na papir da se ocede od viška masnoće. Služiti toplo uz prilog od povrća.
Bonus video: