Novak Đoković, Foto: Oscar J Barroso/AFP7/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

ovim se bave...

Skandal! Iskompleksirani Hrvati udarili po Novaku - ovo je bolesno, ljudi...

Pa, kako ih nije sramota?

Objavljeno: 05.08.2024. 17:50h

Lik i delo Novaka Đokovića je tema dana svih svetskih medija.

Zlatna medalja na Olimpijskim igrama kompletirala je Novakov Olimp dostignuća, a njegova teniska genijalnost i dugovečnost izučavaće se u školama.Novak je baš to - teniski genije, a najbolje među nama svi pokušavaju da svojataju.

Hrvatski "Večernji list" objavio je sraman članak koji se bavi Đokovićevim poreklom, a tiče se Novakovog dede Zdenka (otac Dijane Đoković).

Foto/Printscreen/Večernji list foto: Foto/Printscreen/Večernji list

- Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, takođe je rođena u istom mestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se posle venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvek sam govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla - podseća "Večernji list" na izjavu Novakovog dede.

- Dijana je mene krivila za razvod i to mi ne može da mi oprosti. Ja smatram da je za razvod uvek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv, toliko je i žena kriva. Međutim, moja đerka to nije mogla da razume i totalno se udaljila od mene - rekao je Zdenko o odnosu sa svojom ćerkom.

Novak Đoković na meču protiv Karlosa Alkarasa u finalu Olimpijskih igara u Parizu foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Novak je rođen i odrastao u Beogradu, a koliko voli Srbiju pokazuje već 20 godina ponosno je predstavljajući u svetu.

Nole uvek i svuda ističe koliko je ponosan na svoju nacionalnost, a njegove suze uz himnu i to što mu pored svega osvojenog u karijeri, medalja za njegovu Srbiju predstavlja najveći uspeh sportske karijere dovoljno govori o svemu.

Samo bolesni umovi u vreme najveće radosti najboljeg sportiste u istoriji mogu da se bave ovakvim temama, a ovo nije prvi put da tako nešto rade.

Bolje im je da se okrenu u svoje dvorište i slave srebrnu medalju Done Vekić, jer je to za njihov tenis enorman uspeh koji će teško ikada ponoviti.

Bonus video:

Espreso / Kurir/ Prenela: Iva Krga