Marija Zaharova, Foto: Profimedia

DRAMA

Trese se svet zbog Zaharove! Ono što je izgovorila je jako opasno, pazite samo šta je Ruskinja iznela u javnost!

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije se dotakla detalja iz istrage atentata na Donalda Trampa

Objavljeno: 05.08.2024. 17:29h

"Detalji istrage atentata na kandidata na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa od intrigantnih prelaze u senzacionalne", izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Telegramu.

Dodaje da su "novinari-istraživači Njujork tajmsa" dobili pristup prepisci policije Pensilvanije i utvrdili da je nešto prilično čudno.

"Ispostavlja se da su više od sat i po pre nego što je pucano na Trampa, policajci slali jedni drugima fotografije atentatora Tomasa Metjua Kruksa, koji je šetao po kompleksu, gde je trebalo da govori predsednički kandidat i proveravao udaljenost pomoću, pazite, optičkog daljinomera", napisala je Zaharova.

FOTO: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia
FOTO: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia
FOTO: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia
FOTO: Artem Priakhin/SOPA Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prema njenim rečima, novinari su utvrdili da je iz "perimetra koji je obezbeđivan" uoči atentata isključeno skladište sa čijeg je krova pucao Kruks.

Marija Zaharovafoto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ona je povodom ove tvrdnje postavila pitanje: "Pogodite koje je izuzeo zgradu iz bezbednosnog perimetra?" i odgovorila: "Američka tajna služba, čije je rukovodstvo imenovao (aktuelni američki predsednik) Džozef Bajden".

Bonus video:

(Espreso/ RT Balkan/ Prenela: T.M.)