Novak Đoković, Foto: EPA/Andrej Cukić

bez dlake na jeziku

''Trebaće mu neko vreme da shvati...''

Kratko i jasno oglašavanje

Objavljeno: 05.08.2024. 16:18h

Novak Đoković uspeo je da se domogne i poslednje slagalice u karijeri - zlatne medalje na Olimpijskim igrama i tako osvoji sve što može da osvoji jedan sportista u karijeri.

Pre Novaka, to je uspeo samo jedan od najboljih fudbalera na svetu - Leo Mesi.

Srbin je u velikom finalu savladao španca Karlosa Alkarasa sa 2:0, odnosno po setovima 7:6, 7:6.

Teniska javnost zadivljena je ovim što je uspeo da uradi najbolji teniser ikada - naš Nole, a među njima se našla i Belgijanka Žistin Enan, trostruka šampionka Rolan Garosa i nekada prva teniserka sveta.

Žastin Enanfoto: Profimedia

- Čini se da ni sam ne veruje šta je uspeo da uradi. Trebaće mu neko vreme da to shvati, ali iznad te činjenice da se radi o olimpijskom zlatu, je način na koji je došao do te pobede - kaže Enanova.

Ona je priznala da mnogi nisu verovali da će Novak u naponu snage Alkarasa, uspeti da ga zaustavi, posebno jer je mladi Španac trijumfovao pre tri nedelje u finalu Vimbldona.

Novak Đoković foto: Richard Callis/SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

- Nismo bili sigurni da će igrati na ovom nivou, ali dao je sebi sve šanse. Mnogo toga je prošao proteklih meseci i sada možemo da vidimo i produžetak tih sumnji, koje su mu se uvukle u glavu. Ipak uspeo je da pronađe snagu za ostvarenje cilja koji je postavio pred sebe - poručila je Enan.

Bonus video:

Espreso / Iva Krga