Novak Đoković sa zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Parizu, Foto: Domine Jerome/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

DA SE NAJEŽIŠ!

Istorijski Novakov govor srpskim sportistima u Olimpijskom selu: Vulkan emocija (Video)

Najbolji teniser svih vremena obratio se zemljacima

Objavljeno: 05.08.2024. 08:48h > 08:56h

Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i tako ostvario najveći san u karijeri.

Najbolji teniser svih vremena proslavio je odličje u olimpijskom selu kada je sa članovima srpskog tima "opleo" užičko kolo, a održao je i emotivan govor.

- Vi ste mene zadužili, nikada vam ovo neću zaboraviti. Da nisam osvojio medalju, nastavio bih dalje da se borim. Hoću da vam ovo bude pelcer, ovo su moje pete Igre, imam 37 godina, nikada do sada nisam igrao finale, i hoću da verujete da ništa nije nemoguće. Da budete svaki dan najbolja verzija sebe, a ne samo na takmičenjima - rekao je Novak.

Novak Đoković sa zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Parizufoto: Richard Callis/SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Imao je najbolju poruku za sve naše okupljene sportiste.

- Ne želim da razvlačim priču, ali imam osećaj da treba da kažem ovo, a to je da u životu stvarno, ali stvarnoi ništa nije nemoguće. Ovo su moje pete OI, preko dvadeset godina se bavim profesionalnim tenisom koji dosta troši . Osvojio sam bronzu u Pekingu, posle sam toga igrao nekoliko polufinala, to je prepreka koju nikada nisam mogao da prebrodim u životu do Pariza. Verovao sam da se ovde nije desilo nastavio bih dalje. Ono što hoću da kažem je da će uvek biti nova šansa, vodite računa o sebi, potrudite se da svakim danom budete najbolji, ne samo na takmičenju - zaključio je Novak.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)