Ava Karabatić, Foto: Katarina Drajic/ATAImages

intervju

Godinu dana nije popila kap alkohola: Ava Karabatić za Espreso o borbi sa alkoholizmom, ovo joj je pomoglo

Ava je godinu dana trezna, a za naš portal je otkrila šta joj je sve pomoglo da tako i bude

Objavljeno: 05.08.2024. 08:07h > 08:10h

Starleta iz Hrvatske Ava Karabatić odlučila je pre godinu dana da promeni život iz korena, te je potražila stručnu pomoć u borbi sa alkoholizmom. Već godinu dana ova zanosna lepotica nije popila kap alkohola, a ovo to joj je sigurno i najbolja odluka u životu!

Ona se sada oglasila za Espreso gde je otkrila otkrila kako se oseća godinu nakon što je prestala da pije alkohol kao i koliko joj je ova borba teško pala.

- Odluka da prestanem da pijem alkohol došla je nakon što sam prepoznala negativan uticaj alkohola na moje zdravlje i dobrobit. Shvatila sam da me alkohol sprečava da postignem lične ciljeve i utiče na moje odnose sa drugima. Želela sam da preuzmem kontrolu nad svojim životom i donesem pozitivne promene - rekla je Ava za naš portal, a onda otkrila kako je njena okolina reagovala na njenu odluku:

Ava Karabatić je pre godinu dana prestala da pije alkoholfoto: M. M./ATAImages

- Reakcije su uglavnom bile pozitivne. Moja porodica i bliski prijatelji su bili podrška i razumeli su koliko je ova odluka važna za mene. Naravno, bilo je i skeptičnih reakcija, ali doslednost i posvećenost u protekloj godini pokazali su da sam ozbiljna u svojoj nameri da ostanem trezna.

Ava nam je takođe otkrila i šta joj je najviše pomoglo da ostane dosledna svojoj odluci.

- Najviše mi je pomogla podrška stručnjaka i bliskih ljudi. Redovno sam posećivala terapeuta i učestvovala u grupama podrške, što mi je omogućilo da se nosim sa izazovima. Takođe, bavljenje muzikom i pisanje nastavka autobiografije pomogli su mi da se fokusiram na pozitivne aspekte života. Objavila sam pesmu "Fer igra" - rekla nam je starleta pa dodala:

Ispovest Ave Karabatić o prestanku konzumiranja alkoholafoto: Katarina Drajic/ATAImages

- Nije bilo iskušenja jer sam svesna razloga zašto sam prestala piti i kako mi treznost donosi mnoge prednosti.

Na pitanje kako se prilagodila društvenim situacijama u kojima se obično pije alkohol, starleta je rekla:

- Priprema i jasna komunikacija su bili ključni. Uvek bih sa sobom imala bezalkoholne opcije i naučila sam reći "ne" bez osećaja krivice. Imam jaku autosugestiju, kao i u rijalitiju. Takođe, birala sam društva koja poštuju moju odluku i podržavaju moj novi način života - rekla je Karabatićeva, a onda otkrila da li je primetila promene nakon prestanka konzumiranja alkohola:

Ava nam je otkrila ko joj je bila najveća podrškafoto: M. M./ATAImages

- Da, primerila sam značajne promene. Imam više energije i mentalne jasnoće, što mi je omogućilo da se posvetim stvarima koje me istinski zanimaju. Više se bavim muzikom, pripremam mnogo projekta. Osećam se emocionalno stabilnijom i zadovoljnijom.

Upitali smo Avu i kako se oseća sada, a kako se osećala kada je pila.

- Osećam se jačom, zdravijom i srećnijom. Uravnotežen način života mi je doneo veću jasnoću uma, bolje samopouzdanje i dublje odnose sa ljudima oko mene. Sada bolje upravljam svakodnevnim izazovima i donosim svesne odluke koje pozitivno utiču na moj život.

Ava Karabatić je imala poruku za sve koji žele da prestanu da piju alkoholfoto: Katarina Drajic/ATAImages

Za sam kraj Ava je imala i poruku za sve one koji razmišljaju da prestanu da piju alkohol.

- Moj savet je da budu iskreni prema sebi i da traže podršku, bilo preko porodice, prijatelja ili stručnjaka. Promena može biti teška, ali je apsolutno moguća uz pravu podršku i motivaciju. Takođe, važno je imati strpljenja i biti blag prema sebi, jer je oporavak proces koji donosi mnoge blagodati.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

(Espreso/I.R.)