Karlos Alkaraz i Novak Đoković, Foto: Ben Stansall / AFP / Profimedia

MORATE ZNATI

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU RODITELJI KARLOSA ALKARAZA: Otac upravlja milionima, a majka mu zabranila da kupi...

Budućnost pripada njemu, u to nema nikakve sumnje. Karlos Alkaraz već je dokazao da je dostojan naslednik zemljaka Rafaela Nadala, a staroj gardi je sve teže da s njim izađe na kraj. To najbolje zna Novak Đoković, kojeg je pobeđivao dva puta zaredom na Vimbldonu. Sada su obojica stigla do finala Olimpijskih igara, i videćemo ko će ovog puta imati više sreće u Parizu. U svakom slučaju, i jedan i drugi su ušli u istoriju – Alkaraz kao najmlađi, Đoković kao najstariji finalista olimpijskog teniskog turnira

Objavljeno: 04.08.2024. 14:18h

Karlos Alkaraz, stasiti momak iz El Palmara u provinciji Mursija, ima 23 godine i najmlađi je broj 1 na ATP listi u istoriji open ere. U „beli sport“ zaljubio se kao i većina šampiona, u predškoslkom uzrastu. Imao je svega četiri godine kada je prvi put uzeo reket u ruke, najavljujući da će postati čudo od deteta.

I Novak je imao toliko kada je počeo. Druga sličnost sa srpskim teniserom je što se i Karlos drži režima ishrane bez glutena, a treća – obojica potiču iz velikih porodica i duboko su im usađene najvažnije životne i moralne vrednosti. Đoković ima dva mlađa brata, a Karlitos trojicu: zovu se Alvaro, Serhio i Haime.

Otac Karlosa Alkaraza, takođe Karlos, bio je teniser, a potom trener i administrator teniskog kluba u Mursiji. Da im je ovaj sport porodična pasija govori i podatak da s njim veze ima i deda, još jedan Karlos, koji je napravio teniske terene u delu grada gde su živeli.

Sa 16 godina Alkaraz se upisao na tenisku akademiju Huana Karlosa Ferera u Alikanteu. No, profesionalna karijera počela je ranije.

Slično kao kod Đokovića, porodica čini okosnicu „stručnog štaba“. Oni su mu najveća podrška, njima najviše veruje, prate ga na skoro svim takmičenjima. O finansijama brigu vodi otac.

Roditelji i brat Alkarazafoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jednom prilikom Karlos je otkrio da je zahvalan roditeljima što mu nisu dozvolili da poleti pre vremena. Između ostalog, otac i majka Virhinija nisu mu dali zeleno svetlo da kupi automobil kada je pobedio na turniru u Barseloni i postao novi heroj nacije.

Prošle godine, posle trijumfa na Vimbldonu, španski mediji pisali su da mladi teniser i dalje živi u stanu svojih roditelja u El Palmaru, iznad restorana. Zapravo, porodica poseduje dupleks, koji je nedavno renoviran. Kada je u gradu, Karlos navodno najviše vremena provodi u jednoj od četiri sobe na donjem spratu, ali planira izgradnju dve vile.

Skroman je i očigledno mu slava nije udarila u glavu. Bar ne još. A devojke?

Slab na teniserke

Skroman je i očigledno mu slava nije udarila u glavu. Bar ne još. A devojke?foto: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Do prošlog leta zabavljao se sa španskom teniserkom Marijom Gonzales Himenes, ali srce mu je ubrzo usvojila nova lepotica, i nova koleginica, francuska teniserka i influenserka Lola Marandel. Tako se bar šuškalo posle jedne fotografije iz večernjeg izlaska. Međutim, kada su ga ovog juna pitali da li je u vezi, Alkaras je odgovorio da je singl.

Tenis je za sada jedina konstanta u njegovom životu, a devojke – dođu i prođu. Dok ne sretne pravu. No, još je mlad i ima sva prava da uživa.

Bonus video:

(Espreso / Blic žena / Prenela: I.O.)