Srbija i Hrvatska, Foto: Profimedia, Espreso ilustracija

iznenadio se

Hrvat javno otkrio šta misli o Srbima, a jedan komentar ga šokirao: "Meni je lik rekao da..."

Izneo je svoj stav o našem narodu

Objavljeno: 04.08.2024. 09:47h > 10:09h

Jedan Hrvat je na Reditu podelio svoje mišljenje o Srbima, a objavom je digao naš narod na noge.

Izneo je svoj stav o našem narodu i kako on vidi prijateljstvo između Srba i Hrvata.

Usledili su brojni komentari, a njegovu ispovest prenosimo u celosti:

Postoji jedan veliki stereotip kod nas, a to je da mrzimo Srbe čim se rodimo. Iz toga mi se čini da i proizlazi dugoročni konflikt među osobama koje ne poznaju jedne druge.

Hrvatska zastavafoto: Profimedia

Tako ću evo ja vama prvi reći da kad upoznate Srbe i oni upoznaju vas i jedni i drugi shate da svi stereotipi su obična laž i tu vas ništa ne sprečava na putu prijateljstva.

Srbi su jedna topla nacija pogotovo otvoreniji komuniciranju nego mi i po tome mi je svaki put drago naići na nekog iz Srbije jer odmah znam da mi neće biti dosadno.

Mislim da je potrebno ovo naglasiti jer kad bi potrošili više vremena na upoznavanje jedni drugih u karakteru da bi se iznenadili da sve što nam se u prošlosti događalo bio razlog loše politike ili jedne ili druge strane.

U komentarima su se oglasili kako Srbi, tako i Hrvati.

"Pitaj u Vojvodini bilo koga vezano bilo sta za Hrvatsku i uglavnom ćes dobiti pozitivan odgovor i bit ce im drago da je netko iz Hrvatske kod njih dok s druge strane neces dobiti isti tretman na jugu Srbije i u nekim delovima Beograda. Budala ima svuda".

Beogradfoto: Ana Paunković

"Srbi su ljudi, Hrvati su ljudi, svi smo ista govna. Neko ne zna drugačije nego mrziti Srbe. Meni je lik rekao kad sam ga pitao zašto toliko mrziš Srbe? Odgovor: "Zato jer se tako mora!"

"Ja sam dosta bio po Srbiji, i primeti se velika razlika između Beograda i ostatka države. U Beogradu gde god sam bio, bilo je sve na nivou, stvarno nijedno neugodno iskustvo, a bio sam 10-15 puta po nedelju dana. Većinom su reakcije "ooo de si dalmatinac" i slično".

"Po ostatku Srbije sam bio većinom u prolazu, ali oseti se da nije to to".

Bonus video:

(Espreso/N.J)