VIDEO
Sočne i mekane kao puter: Kremenadle prelivene sosom po Bakinom starom receptu - toliko su fine prste da poližeš
Sočne mekane kao puter, prelivene krmenadle prsti se ližu. Uživajte u svakom zalogaju.
Kremenadle prelivene sosom po bakinom receptu, ukus koji će vam se sigurno svideti.
Potrebno je:
Krmenadle
- začin za meso /ja san za gril/
- suvi začin ulje, biber
- kari
- senf
- kašika ajvara
- 1 kašika brašna + 2 kašike
- 2 čena belog luka
Priprema:
Krmenadle malo izlupati tučkom izmedju folije, posuti začinom i nekim začinom za meso. Mlevenim biberom po želji kraijem i premazati senfom.
Dve kašike brašna staviti na foliju pa svaku krmenadlu dobro utapkati meso i prepržiti na vrućem ulju da meso dobije koricu.
Smanjiti temperaturu , dodati 50 ml vode i dinstati krmenadle da omeknu a zatim ih zapeći, Izvaditi iz tiganja a u tu mast staviti 1 kašiku brašna pa malo propržiti i dodati punu kašiku ajvara i 1 ml vode,
Ubaciti krmenadle, naseckati sitno izgnječeno beli luk i po želji jop posoliti, Ubaciti i jednu kašiku pirea od paradajza. Posle 2-3 minuta jelo je gotovo i spremno za serviranje. Ide uz pire krompir ili kuvan pirinač po želji. Vrhunsko uživajte u svakom zalogaju.
Bonus video:
(Espreso / I.O.)