Kremenadle po bakinom receptu, Foto: Jela Jelena Petrović

VIDEO

Sočne i mekane kao puter: Kremenadle prelivene sosom po Bakinom starom receptu - toliko su fine prste da poližeš

Sočne mekane kao puter, prelivene krmenadle prsti se ližu. Uživajte u svakom zalogaju.

Objavljeno: 04.08.2024. 08:17h

Kremenadle prelivene sosom po bakinom receptu, ukus koji će vam se sigurno svideti.

Potrebno je:

Krmenadle

FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
  • začin za meso /ja san za gril/
  • suvi začin ulje, biber
  • kari
  • senf
  • kašika ajvara
  • 1 kašika brašna + 2 kašike
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Krmenadle malo izlupati tučkom izmedju folije, posuti začinom i nekim začinom za meso. Mlevenim biberom po želji kraijem i premazati senfom.

Dve kašike brašna staviti na foliju pa svaku krmenadlu dobro utapkati meso i prepržiti na vrućem ulju da meso dobije koricu.

Smanjiti temperaturu , dodati 50 ml vode i dinstati krmenadle da omeknu a zatim ih zapeći, Izvaditi iz tiganja a u tu mast staviti 1 kašiku brašna pa malo propržiti i dodati punu kašiku ajvara i 1 ml vode,

Ubaciti krmenadle, naseckati sitno izgnječeno beli luk i po želji jop posoliti, Ubaciti i jednu kašiku pirea od paradajza. Posle 2-3 minuta jelo je gotovo i spremno za serviranje. Ide uz pire krompir ili kuvan pirinač po želji. Vrhunsko uživajte u svakom zalogaju.

Bonus video:

(Espreso / I.O.)