Torta nemačka krtica, Foto: Print Screen Youtube/Silvana's Kitchen
predobro!
Recept za čuveni tortu ''Nemačka krtica'' za kojom je svet odlepio: Svaki zalogaj se topi u ustima, preukusna je
Torta krtica ima svoje obožavatelje širom sveta, a tačno poreklo nije poznato
Objavljeno: 03.08.2024. 19:31h
Tatjana Maksić
U Nemačkoj je poznaju pod nazivom maulwurfkuchen, vole je u Britaniji, Meksiku, na Havajima…
Torta krtica je prepoznatljiva po karakterističnom izgledu krtičnjaka koji se dobija mrvljenjem biskvita, a najčešće sadrži i banane, šlag ili maskarpone.
Recept je prilično lagan, a ukus ove savršene poslastice ćete pamtiti godinama. A uvek možete napraviti i čuvenu kapri toru koja se topi u ustima!
Sastojci:
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 125 g maslaca
- 3 kašike vanilin šećera
- 50 g brašna
- 20 g kakaa u prahu
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 100 g mlevenih badema
- 110 g narendane čokolade
- 600 g slatke pavlake
- 3 kašike učvršćivača za šlag
- 2 banane
- ½ limuna
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 °C.
- Pleh obložite papirom za pečenje.
- Umutite belanca bjelanjke s malo šećera u čvrst sneg.
- Maslac penasto izmešajte s malo šećera i vanilin šećerom, poa postepeno dodajte žumanca.
- Umutite brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu.
- Umutite sneg od belanaca i dodajte malo strugane čokolade
- Prebacite testo u kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta.
- Ostavite da se potpuno ohladi.
- Nožem zarežite oko ivice biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm.
- Kašikom izdubite središte biskvita oko 1 cm duboko, te izmrvite kolač u posudu.
- Umutite šlag s učvršćivačem, vanilin šećerom i ostatkom šećera.
- Umešajte ostatak strugane čokolade.
- Banane ogulite, presecite po dužini napola i nakapajte limunovim sokom.
- Na izdubljeni biskvit rasporedite iseckane banane i premažite ih šlagom.
- Kašikom izmrvite komade torte na vrh.
- Ostavite tortu da se ohladi u frižideru najmanje 1 sat
Bonus video: