MORATE ZNATI
OVA 3 JELA NE SMETE DA SPREMATE NA MASLACU: Kada budete čuli zašto, prestaćete da ih kombinujete iste sekunde
I dok maslac nekim jelima daje nezamenljiv ukus, druga mogu da budu gotovo nejestiva
I dok maslac nekim jelima daje nezamenljiv ukus, druga mogu da budu gotovo nejestiva.
Kada je postalo jasno da je maslac neuporedivo zdraviji od margarina, postao je nezaobilazna namirnica u kuhinji.
I dok nekim jelima daje nezamenljiv ukus, druga mogu da budu gotovo nejestiva zbog maslaca.
Jela koja ne bi trebalo da spremate sa maslacem su:
Svaka vrsta masti počinje da gori i dimi se na određenoj temperaturi. Kod maslaca je ova temperatura relativno niska, pa je već na 175 stepeni bolje koristiti drugu mast ako pečete svinjske kotlete, teleće odreske ili pileći file.
Tortilje
Ako sami pravite tortilje, trebalo bi da koristite mast. Ako pokušate da ih napravite sa maslacem voda u njemu će sve pokvariti. Mast je savršene konzistencije i neutralnog ukusa, prenosi N1 Zagreb.
Pečeni krompir
Ako želite da vam pečeni krompir bude hrskav, nemojte ga peći na maslacu. Bolje je koristiti ulje – maslac će ih učiniti kašastim.
Bonus video: