Željko Obradović, Foto: Starsport©

prava zver

Alarm u Partizanu: Stiže bomba, trogodišnji ugovor za njega?

Nižu se pojačanja za Parni valjak kao na traci

Objavljeno: 03.08.2024. 11:12h

Mitar Bošnjaković je trenutno u Finskoj, sa juniorskom reprezentacijom Srbije igraće polufinale Evropskog prvenstva. Prošle godine u Nišu sa istom selekcijom osvojio je evropsko zlato… Talentovan je, ali je rastao i košarkaški se razvijao daleko od očiju javnosti u Srbiji – u Realu.

Ali, to će od jeseni da se promeni. Pred navijače u Srbiji izaći će na najvećoj mogućoj sceni. U dresu Partizana

Željko Obradović, trener Partizana foto: Starsport©

Bošnjaković 24. avgusta puni 18 godina, to je trenutak za prvi profesionalni ugovor koji će – očekuje se – potpisati sa Partizanom. Trogodišnji ugovor - prenosi Meridan sport.

Jedan je od najtalentovanijih igrača u Evropi. Otuda i interesovanje Reala, čiju je omladinsku školu prošao. Otuda i interesovanje Partizana da svoj talenat pretvori u kvalitet baš u crno-belom dresu.

Košarkaši Partizana foto: Starsport©

Visok je 200 santimetara, igra na poziciji krila. Maja meseca u Berlinu je sa Realom osvojio i Evroligin juniorski turnir.

Sa Partizanom je pre par nedelja prvi profesionalni ugovor potpisao i Aleksa Dimitrijević, centar koji je takođe član juniorske reprezentacije Srbije. Ova dva potpisa jesu pokazatelj da u Humskoj osim sadašnjosti, i te kako vode brigu i o budućnosti.

Bonus video:

Espreso / Meridan sport / Prenela: Iva Krga