Krompir pire, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

obavezno probajte

Ceo život pogrešno spremate pire krompir i uništavate mu ukus: Kuvar otkrio caku kako da uvek ispadne savršeno

Nema lakšeg jela za pripremu, složićete se

Objavljeno: 02.08.2024. 19:58h

A uprkos tome, jedna stvar koju većina nas radi čini ukus pirea mnogo gorim.

A u čemu je greška? Većina nas će pire krompir pripremiti ovako - skuvaćemo krompir, procediti ga i dodati puter/mleko/sir pa onda sve sjediniti - i zbog toga jedemo bezukusni pire.

foto: Profimedia

- Krompir ima vrlo delikatan ukus, i kada ga skuvate i procedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira - objašnjava kuvar Tajler Florens.

I zato, savetuje on, umesto da krompir kuvamo u vodi, treba da ga kuvamo u mleku i puteru. Dakle, iseckan sirov krompir stavimo u mleko i ostale mlečne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuva, kako ne bismo izgubili ukus krompira.

Bonus video:

(Espreso/zenablic/T.M.)