Novak Đoković i Karlos Alkaraz, Foto: Ben Stansall / AFP / Profimedia

ishitrena izjava

Alkaraz bez dlake na jeziku: Ovako je prokomentarisao Novakovu povredu

Španac spreman za novi okršaj sa Srbinom, ali...

Objavljeno: 02.08.2024. 17:40h > 17:49h

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je bio bolji od Kanađanina Felksa Ože-Alijasima sa 6:1, 6:1.

Svi očekuju da mu se u borbi za olimpijsko zlato pridruži najbolji teniser u istoriji Novak Đoković.

Ipak, srpski as je tokom meča sa Stefanosom Cicipasom imao problema sa kolenom koje je nedavno operisao.

- Video sam da se nešto desilo Novaku na meču sa Stefanosom, ali naravno da neće otkriti kako se zaista oseća. Videćemo kako će izgledati na sledećem meču, ali ako neko zna kako da se nosi sa bolom, onda je to on. Njegov nivo tenisa ovde je neverovatan i ostaje da vidimo da li će moći da pruži sve od sebe - rekao je Alkaraz.

Karlos Alkarazfoto: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

O potencijalnom meču sa Srbinom kome na putu do finala stoji Italijan Lorenco Museti.

- Nadam se da će biti kao na Vimbldonu (smeh). Uvek je veoma teško kada se suočite sa Novakom, u bilo kojoj rundi, nebitno da li je prvo kolo ili finale. Sjajan je i težak je izazov igrati protiv njega. Pokušaću da uradim isto kao na naših nekoliko prethodnih duela. Ali, moram prvo da vidim, i Novak i Lorenco igraju sjajan tenis, ko god bude, biće težak izazov.

Da li će gledati meč?

- Naravno da ću da pogledam meč, nije mi sada važno toliko protiv koga ću igrati. U finalu su, obojica (Museti i Novak) igraju sjajan tenis i zaslužuju da igraju finale. Videćemo ko će u njihovom okršaju da bude bolji, svakako ću pratiti meč.

Bonus video:

(Espreso sport)