Nada Topčagić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

PAŽNJA

Da li je moguće? Evo kako je nastala pesma "Jutro je": Opozicija u Turskoj slavila pobedu uz ovu hitčinu (VIDEO)

Pesma "Jutro je" se čula i na Olimpijadi koja se odigrava u Parizu, a uz nju su slavili naši basketaši koji su likovali nakon pobede nad američkom reprezentacijom.

Objavljeno: 02.08.2024. 13:04h > 13:08h

Hit Nade Topčagić iz 1989. godine pogodio je evropsku publiku kao grom iz vedra neba kad je Zlatan Ibrahimović uz njegove zvuke izašao na binu festivala u Sanremu 2021. godine.

Mnogi su se podsetili činjenice da je Zlatan rastao baš u doba Nadine velike popularnosti, a uz oca Šefika je samo ovakvu muziku i mogao da sluša. Šefik je kao imigrant radio u Švedskoj kao domar, a pod stare dane počeo i karijeru pevača narodne muzike. Kafana ga je koštala braka.

O novom "životu" svoje pesme, Nada Topčagić oduševljeno govori. "Najviše mi je žao što Miša Marković, kompozitor, nije među živima i što ovo nije doživeo. On je jedini kompozitor koji svoje pesme nije prodavao. Velike hitove je imao. Borio se za svoje pesme kao za svoje dete. Nudili su mu tolike novce, ali, za razliku od drugih kompozitora, on nijednu svoju pesmu nije prodao", rekla je pevačica za Pink.

Pesma "Jutro je" se čula i na Olimpijadi koja se odigrava u Parizu, a uz nju su slavili naši basketaši koji su likovali nakon pobede nad američkom reprezentacijom. Narodnjački hit u kojem ostavljena devojka zapravo tužno peva o tome kako je "grlila jastuk" umesto dragog postala je, nekom čudnom inverzijom, pesma slavlja i pobede.

Pevali su je čak i pripadnici opozicije nakon pobede na izborima u Turskoj, a Nada se raduje i kaže: "Doći ću i ja da im je pevam ako me pozovu".

(Espreso/lepa i srećna/prenela PV.)