Kejt i Vilijam, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

PAŽNJA

OVAKO JE GLASIO ULTIMATUM KOJI JE KEJT DALA VILIJAMU NAKON ŠTO JE OSTAVIO: Hteo da je prevari sa Izabelom a onda...

Kejt je želela da se osigura i nije prihvatala dalju vezu bez obećanja o venčanju.

Objavljeno: 02.08.2024. 07:25h

Kejt Midlton i princ od Velsa primer su para koji se poznaje od rane mladosti. Bili su prijatelji, pa ljubavnici, ali veza koja je vremenom prerasla u znatno stabilniji odnos zapala je 2007. u veliku krizu.

Čuveni par je te godine studirao na univerzitetu St Andrew u Škotskoj. I dok se šuškalo da će Vilijam zaprositi Kejt, on je imao drugačiji plan. Ostavio je svoju devojku. O tome u svojoj knjizi "Catherine, The Princess of Wales: The Biography" piše Robert Džobson.

Vilijam je smatrao da im je potrebno "malo prostora", kako bi pronašli "sopstveni put". Princ je u to vreme bio u vojsci dok je Kejt radila kao asistent za kupovinu u Jigsaw. Da stvari budu još komplikovanije, u sve je bila umešana i druga žena.

Princ Vilijam "izgubio je glavu" za Izabelom, uporno joj se udvarao, ali je ona odbila da bude u vezi sa njim. Da je Izabela prihvatila Vilijamovo udvaranje, verovatno bi to bio definitivni kraj za njega i Kejt odnosno kraj bilo kakvih šansi za pomirenje nakon raskida.

"Male" stvari diktiraju život i mogu da ga preokrenu u sekundi. Dok je bio zaljubljen u Izabelu, Vilijam je Kejt rekao da ne može da joj obeća brak. U 30-minutnom telefonskom razgovoru, kada joj je rekao da prekida vezu, oboje su priznali da žele drugačije stvari.

foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Bio je to razoran udarac za Ketrin koja je imala osećaj da je doživela duplu izdaju nakon što je ostavljena je preko telefona. Iako to nije bio prvi put da je Vilijam tražio pauzu u vezi, činilo se da je to bio konačan kraj", navodi pomenuti autor.

Kada je dobio "ne" od Izabele i nakon što su prošla dva meseca od njegovog raskida sa Kejt, Vilijam je poželeo da se pomiri sa ćerkom Kerol i Majkla Midltona, ali se bojao da ona neće želeti isto.

Sreli su se zatim na maskenbalu zajedničke prijateljice i hemija je učinila svoje. Nakon što se ljubila sa Vilijamom na vojnoj zabavi u Dorsetu, Kejt je sa bratom Džejmsom Midltonom bila na Koncertu za Dajanu na Vembli stadionu, povod je bilo obeležavanje 10 godina od smrti Vilijamove majke.

Pomirenje se desilo, a onda je par otišao na romantični odmor na Sejšel. Upravo je tokom tog putovanja Kejt postavila ultimatum Vilijamu. Džobson tvrdi da su princeza i princ sklopili tajni dogovor da će se sigurno venčati u bliskoj budućnosti.

Kejt je želela da se osigura i nije prihvatala dalju vezu bez obećanja o venčanju.

foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Do aprila 2008. Vilijam se kvalifikovao za pilota što je značilo da je narednig pet godina radio kao pilot RAF. Dve godine kasnije Kejt je postala nestrpljiva, jasno mu je dala do znanja da nije srećena zbog veze na daljinu.

Pronašli su seosku kuću sa četiri spavaće sobe u blizini njegove baze gde su živeli zajedno, dok je Ketrin radila na daljinu kao veb dizajner za svoju porodičnu kompanijue. Priznala je da je ponekad postala usamljena, naročito kada je Vilijam imao noćne smene.

Vilijam je zaprosio Kejt 2010. tokom putovanja u Keniju. Kejt je nakon veridbe za ITV rekla sledeće: "U to vreme nisam bila baš srećna zbog toga, ali to me učinilo jačom osobom. Saznaješ stvari o sebi kojih možda nisi bio svestan. Mislim da, dok si mlad, ljubavna veza prilično zaokupi tvoje vreme".

Vilijam je dodao: "Oboje smo bili veoma mladi, oboje smo tražili sebe i imali različite karaktere. Bilo je dosta pokušaja da pronađemo svoj put i odrastali smo, tako da smo dali sebi malo prostora i uspeli smo".

Kejt Midlton i princ Vilijam venčali su se 2011. u Londonu. Imaju troje dece, princa Džordža Luja Aleksandera, princezu Šarlot Elizabet Dajanu i princa Luja Artura Čarlsa. Princeza od Velsa vodi borbu sa rakom, saopštila je to video porukom 22. marta, tri meseca nakon što je podvrgnuta operaciji abdomena u Londonu. Pojavila se 14. jula na dodeli trofeja najboljim teniserima na Vimbldonu, pre toga je 15. juna bila na proslavi službenog rođendana Čarlsa III u britanskoj prestonici.

(Espreso/blic žena/Prenela P.V)