Anđela Karini, Foto: R4924_italyphotopress / imago sportfotodienst / Profimedia

bravo

Italijanki Anđeli Karini stiže medalja iz Srbije!

Divan gest Beograđana

Objavljeno: 01.08.2024. 19:01h > 21:44h

Italijanska bokserka Anđela Karini usred borbe predala je meč Iman Helif iz Alžira u osmini finala Olimpijskih igara u Parizu.

Odmah na početku borbe Italijanka je primila izuzetno snažan desni kroše i odmah je rešila da odustane. Skinula je opremu i u suzama klekla na pod. Nije želela ni da se pozdravi sa protivnicom.

Potez italijanske olimpijke nije prošao nezapažen. Iz gotovo celog sveta prima poruke podrške, a jedna posebna je stigla i iz Beograda. U pitanju je podrška od strane članova Sportskog društva "Ušće".

Oni su poslali na adresu Anđele Karini pismo sa zlatnom medaljom.

- Poštovana Anđela,

Duboko smo dirnuti vašim potezom na OI 2024. U duhu sporta i pravih vrednosti želimo da vam odamo priznanje da ste za nas šampion! Moglo se naslutiti na osnovu ceremonije otvaranja u kom pravcu idu OI. Verujemo da je Vaš potez osvojio srca ogromnog dela planete, ali na žalost malo je onih koji to smeju da priznaju. Iskrene čestitke, zadali ste nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti. Mi kao malo sportsko društvo ne možemo da ispravimo nepravdu koja Vam je načinjena ali možemo da Vam pružimo podršku u ovom teškom trenutku za vas i za sport... Simbolično vam šaljemo zlatnu medalju da znate da ste za nas pravi šampion!

SD Ušće.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Preneo: A.K.)