Vatrogasci, Foto: Društvene mreže

SVAKA ČAST MOMCIMA I DEVOJKAMA

Vatrogasci zapušili usta bezobraznim Hrvaticama, nacija na nogama - Vatru ne gasi voda, nego znoj hrabrih! (VIDEO)

Objave vatrogasaca na društvenim mrežama se nižu jedna za drugom

Objavljeno: 01.08.2024. 15:15h > 15:26h

Nakon što su Ana i Neda Dujić, ćerka i surpuga HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma - Nediljka Dujića, pred kamerama žestoko kritikovale i psovale vatrogasce, usput ih nazivajući "nakazama", oni su na društvenoj mreži pokrenuli "trend" u kojem objavjulju fotografije svojih akcija (koje za svaku pohvalu) kao odgovor na njihovo ponašanje.

- "Dobili smo titulu "Nakaze". Kad je već tako i kad je ta izjava dobila medijski prostor, pozivamo sve koleginice i kolege da pokažu šta nakaze rade i objave fotografiju sa #nakaze" - stoji u objavi na profilu Vatrogasci 193 na društvenoj mreži Facebook.

Ova objava je jako brzo planula na mrežama, a komentari su se samo ređali.

- "Imate moj duboki respekt i zahvalu. Juče sam prolazila Branimirovom, ne sluteći opasnost po opuštenim, iako još uvek pod rotacijama vatrogascima, prolazila sam ograđenim delom za pešaka… moj razum video je pognutog i zabrinutog radnika gde sedi na kamenu pored, videla sam ja lica… moj um ih raspoznaje, ali lica vatrogasaca bila su potpuno mirna i staložena. Odlučila sam proći i preći ulicu da ne hodam uz gradilište… Izraz lica jednog od vatrogasaca…pratio me pogledom, videla, prošla brzo koliko mogu i u pokušaju da ulovim “čistu” ulicu za prelazak iza mene grunulo je nešto… nisam se okretala već pojurila preko i da ciknula sam. Momci su već bili u punoj opremi koja im je na suncu tek tren pre stajala čvrsto u ruci, oko jame i mirno jednim delom je stabilizovao mesto a jednim ispratio mene pogledom kad sam se okrenula…Nikada mi nemojte reći ništa protiv vatrogasaca i medicinara!! Dok ne obučete to odelo i ne prođete bar dve intervencije zaćutite ako nemate hvalu i zahvalu!" - napisala je jedan korisnica društvene mreže.

- "Ne obraćajte pažnju na njih i slične. Za nas ste PONOS i hvala vam. Neka vas čuva dragi Bog." - napisala je druga.

- "Hvala nakazama, živi i zdravi nam se vratili doma. HVALA VAM OD SRCA" - napisala je treća.

Naravno, društvenim mrežama su počeli da se šire i snimci sa #nakaze, koje su kao odgovor na bezobrazluk i poziv svojih kolega počeli masovno da objavljuju vatrogasci.

- "Kako nas popularno nazivaju, evo i moja nakon 20 sati na terenu. Vatru ne gasi voda, nego znoj hrabrih." - napisao je jedan vatrogasac i podelio fotografije gašenja požara.

Među objavama se našla i fotografija vatrogasca koji se nalazi u invalidskim kolicima, a poruka je i više nego jasna. Oni se suočavaju sa situacijama u kojima jako lako mogu da izgube svoje živote.

Iz Somobora je takođe stigla galerija fotografija vatrogasaca koji gase požare.

- "Šetamo tamo-vamo iz dosade" - našalili su se vatrogasci uz objavljeni video snimak.

Podsetimo, žene koje su žestoko kritikovale gašenje velikog požara kod Skradina iz jučerašnjeg videa koji se proširio Hrvatskom su Ana i Neda Dujić, ćerka i supruga HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića.

Posebnu pažnju je privukla ratoborna ćerka Dujića koja je urlala o nakazama iz sveg glasa.

"Nakaze, nakaze! Snimaj i policajku onu, dabogda crkla, nakaza jedna. Sve da si prenela! Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se dole guši, sve je uradio za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! (...) Nakaze jedne", prilično je agresivno rekla Ana Dujić koja potom rukom okreće kameru na vatrogasca Javne vatrogasne trupe Šibenik, preneo je Index.

"Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em mater", rekla je.

Ponovo se uključuje mlađa žena i za policajku kaže: "Dabogda crkla, nakaza glupa". Starija žena još kaže: "Niko, tri se cisterne vode juče za celi dan nisu potrošile. Bilo na početku požara 4-5 kamiona vode, niko, niko. Neko će platiti za ovu odštetu."

Pri kraju videa ćerka HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma, najblaže rečeno, daje uputstva novinarki: "Sve da si prenela, sve! Jer ovome neko mora stati na kraj."

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso/ Tamara Marić)