Ana Dujić, Foto: Printscreen/ TikTok/ danas.hr

NEVERICA

"Dabogda crkla, nakaza glupa": Ovo je Hrvatica koja je psovala vatrogasce, šokiraćete se kad čujete ko joj je tata!

Posebnu pažnju je privukla mlađa žena sa video snimka koji se širi Hrvatskom, ali i regionom

Objavljeno: 01.08.2024. 14:02h

Žene koje su žestoko kritikovale gašenje velikog požara kod Skradina iz jučerašnjeg videa koji se proširio Hrvatskom su Ana i Neda Dujić, ćerka i supruga HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića.

Posebnu pažnju je privukla ratoborna ćerka Dujića koja je urlala o nakazama iz sveg glasa.

"Nakaze, nakaze! Snimaj i policajku onu, dabogda crkla, nakaza jedna. Sve da si prenela! Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se dole guši, sve je uradio za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! (...) Nakaze jedne", prilično je agresivno rekla Ana Dujić koja potom rukom okreće kameru na vatrogasca Javne vatrogasne trupe Šibenik.

"Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em mater", rekla je.

Ponovo se uključuje mlađa žena i za policajku kaže: "Dabogda crkla, nakaza glupa". Starija žena još kaže: "Niko, tri se cisterne vode juče za celi dan nisu potrošile. Bilo na početku požara 4-5 kamiona vode, niko, niko. Neko će platiti za ovu odštetu."

Pri kraju videa ćerka HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma, najblaže rečeno, daje uputstva novinarki: "Sve da si prenela, sve! Jer ovome neko mora stati na kraj."

Kratka i slatka karijera Ane Dujić

Mlada Ana Dujić ima kratku, ali zanimljivu karijeru.

Ćerka moćnog HDZ-ovca, koja pred kamerom viče ljudima (moguće vatrogascima) da su nakaze i za policajku takođe govori da je nakaza i da "crkla dabogda", inače je magistar odnosa s javnošću. Diplomirala je u Dubrovniku na temu Odnosi s javnošću na primjeru hotela u gradu Splitu.

Zaposlena je u državnom HEP-u, već pet godina i osam meseci, kako jasno stoji na njenom LinkedIn profilu.

Ana Dujić je kao mlada žena početkom 2019. dobila posao u HEP-u (tačnije, šibenskoj Elektri), iako joj je školovanje na studiju u Dubrovniku platila njena bivša kompanija Gradski parking Šibenik. Nezadovoljna platom u GP-u, Ana je, iako ju je školovao GP, prešla na znatno bolje plaćen posao u Elektri, pisao je 2019. godine Šibenski.hr.

Otac Nediljko osuđen za zloupotrebu položaja i ovlašćenja na uslovnu zatvorsku kaznu

Otac Nediljko, u video snimku predstavljen kao nemoćni čovek koji je dao sve za državu, a sad se "dole guši" jer premalo vatrogasaca gasi požar, u stvarnosti je moćni predsednik uprave Hrvatskih šuma, istaknuti HDZ-ovac. Zanimljivo je da upravo Hrvatske šume vatrogasci često prozivaju zbog nedostatka požarnih puteva.

Danas 56-godišnji Dujić 2016. godine je uslovno osuđen na šest meseci zatvora zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja. Po ovoj nepravomoćnoj presudi Županijskog suda u Šibeniku, Dujić je dobio rok od dve godine. Županijsko državno odvjetništvo sumnjičilo ga je da je od 24. oktobra 2003. godine do 1. decembra 2005. godine nezakonito dobivao naknade.

Kako je stajalo u optužnici, on je dobio 147 hiljada kuna na ime nezakonito isplaćenih naknada. Osuđen je zbog naknade koju je dobio kao član tela Hrvatskih cesta, dok je za Vodovod i odvodnju oslobođen krivice.

Pre čelne funkcije u Hrvatskim šumama 24 godine je bio gradonačelnik Skradina. U Skradinu je HDZ-ovac Dujić vladao u koaliciji s SDSS-om. Zabeleženo je da je dao da se asfaltira put do kuće svog zamenika iz SDSS-a.

Bonus video:

(Espreso/ Index.hr/ Prenela: T.M.)