Evo kako da vam pohovano meso ispadne savršeno, Foto: Printscreen/Youtube/gastrobrat

SAVRŠENO

UMESTO U BRAŠNO UVALJAJTE GA U OVAJ SASTOJAK: Meso ima da bude žuto kao sunce i da hrska kao čips - žene izludeše

Umesto u brašno, meso uvaljajte u ovaj sastojak i biće žuto kao sunce

Objavljeno: 01.08.2024. 10:53h

Najbolji savet za pohovanje mesa

Dešava se da meso upije previše ulja, da poh bude gnjecav i deblji nego što smo želeli, ali uz naš specijalni savet će vam uvek jelo biti savršeno. Isto važi i za pohovane tikvice koje svi toliko volimo i koje su lep, a jeftin prilog svakom jelu pa čak i samostalni obrok.

Samo ovako će vam meso biti savršeno pohovanofoto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Tajna je u sastojku koji možete koristiti umesto brašna, a riječ je o kukuruznim pahuljicama, popularnom „kornfleksu“. Sameljite ih u blenderu, pomešajte sa suvim začinom i biberom pa pripremite meso ili povrće i uvaljajte prvo u jaja pa u mleveni „kornfleks“.

Zatim pržite na srednjoj temperaturi, a kad postanu zlatnožute, izvadite iz na ubrus i ociedite od suvišnog ulja.

Bonus video:

(Espreso / Novi.ba / Prenela: I.O.)