Filip Katrin, Foto: Printscreen/ X/ @Justina1776

NOVAC GA NE ZANIMA

ŠOK! Muškarac koji je razbesneo sve hrišćane sveta otkrio koliko je plaćen za skandalozan nastup na OI

Pošto je taj pizor izazvao kritiku širom sveta, Žoli se pravdao da nije želeo nikoga da uvredi i da je mislio da scena jasno predstavlja Dionisa, starogrčkog boga plodnosti, slavlja, veselja, vina, žena, pozorišta

Objavljeno: 01.08.2024. 10:36h

Francuski ekscentrični umetnik koji je s transvestitima bio antički bog Dionis u kritikovanom prizoru na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara (OI) u Parizu, izjavio je da je za to dobio honorar od 200 evra, preneli su francuski mediji.

Filip Katrin, plavi Dionis, gotovo nag u prizoru koji je po mnogima ličio na sliku Leonarda da Vinčija „Tajna večera“ s Isusom Hristom i apostolima, u nekoliko intervjua je odbacio kritike da je to bila uvreda hrišćanstva.

Ono što je sigurno je to da (umetnički direktor ceremonije) Toma Žoli i ja nismo uopšte pomenuli religiju niti Tajnu večeru“, rekao je Katrin za list Mond.

Umetnik je istu izjavu dao i za list Liberasion (Liberation) i dodao da je dobio 200 evra honorara za tak nastup, rekavši da bi i platio 200 evra da bude u toj sceni.

Plaćen sam 200 evra. Ne znam koliko su ostali dobili, nadam se isto. A istovremeno me je baš briga za novac. To nije bila zamisao, već je ideja bila da se uradi nešto veoma uzbudljivo i da se uputi poruka mira“, smatra Katrin.

Pošto je taj pizor izazvao kritiku širom sveta, Žoli se pravdao da nije želeo nikoga da uvredi i da je mislio da scena jasno predstavlja Dionisa, starogrčkog boga plodnosti, slavlja, veselja, vina, žena, pozorišta.

Bonus video:

(Espreso/ Beta/ Prenela: T.M.)