Turske tulumbe, Foto: Printscreen/youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

NEMA BOLJEG SLATKIŠA

Najsočnije turske tulumbe iz tiganja gotove za 15 minuta: Srpske domaćice već zapisuju ovaj neverovatan recept

Ovi sočni i slatki zalogaji su ne samo brzi i laki za pripremu, već i idealni za svaku priliku

Objavljeno: 31.07.2024. 19:32h

Turske mini tulumbe savršena su kombinacija tradicije i praktičnosti, donoseći autentičan ukus direktno u vašu kuhinju.

Upoznajte se sa jednostavnim receptom koji će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

Sastojci:

za šerbet:

1,5 čaše vode (300 ml)

2,5 šolje šećera (450 grama)

2 kriške limuna

za testo:

3 čaše vode (600 ml)

3 kašike biljnog ulja (30 ml)

3 kašike šećera (60 grama)

2,5 šolje brašna (300 grama)

1/2 šolje skroba (60 grama)

1 pakovanje vanilinog šećera (5 grama)

za prženje:

biljno ulje

foto: Printscreen/youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Šerbet:

U veći lonac sipati 300 ml vode i 450 g šećera, pa dobro promešati. Zatim dodati dve isečene kriške limuna i ostaviti na zagrejanoj ringli da vri 8 minuta, a zatim lonac skloniti sa ringle i odstraniti kriške limuna.

Provrelu vodu prespite u drugu posudu kako bi se brže ohladila.

Testo:

Na zagrejanu ringlu stavite dublji tiganj i u njega sipajte 3 čaše vode, 3 kašike biljnog ulja i šećer, pa promešajte sve dok se šećer u potpunosti ne sjedini sa vodom.

foto: Printscreen/youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Zatim dodati brašno, skrob i vanilin šećer. Sve to dobro mešajte na ringli dok voda u potpunosti ne nestane.

Kada dobijete masu nalik na glinu, ostavite je da se hladi, pa kada se dovoljno prohladi rukama mesite dobijeno testo.

foto: Printscreen/youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Zatim testo ubacite u kesicu za oblikovanje sa zvezdastom modlicom na dnu. Istiskivanjem mase kroz modlicu dobićete prepoznatljivi oblik tulumbi, a kako bi bile minijaturne, sami se postarajte za dužinu priliko istiskanja.

Prženje:

Zagrejte veću količinu biljnog ulja u dubokom tiganju. Kada ulje postane vrelo, zaronite mini tulumbice u njega i pržite sve dok ne dobiju zlatkastu boju.

foto: Printscreen/youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Kada ih ispržite, dobro procedite tulumbe od ulja, a zatim ih ubacite u posudu sa ohlađenim šerbetom i ostavite ih zaronjene u sirup oko 1 minuta.

foto: Printscreen/youtube/ PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Potom ih izvucite šupljikavom kašikom kako bi se višak šerbeta ocedio.

Vaše mini tulumbe sada su gotove i možete uživati u njima. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/glossy/T.M.)