Ismail Hanije, Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD

OSVETA ĆE BITI BRUTALNA

"Krvlju će platiti svoju agresiju u Gazi, na Zapadnoj obali i unutar svojih granica": Stigla pretnja koja užasava!

U saopštenju se ističe da ''neprekidni zločini'' Izraela rezultiraju širokom međunarodnom podrškom za palestinski narod i njegov otpor okupaciji

Objavljeno: 31.07.2024. 13:35h

Vojno krilo Hamasa, Brigade Kasam, okarakterisalo je ubistvo političkog lidera grupe Ismaila Hanijea kao ''opasan događaj'' koji će imati posledice na celom regionu Bliskog istoka i upozorilo da će Izrael ''platiti svojom krvlju'' zbog agresije.

''Zločinačko ubistvo vođe Hanijea u srcu iranske prestonice je značajan i opasan događaj koji prebacuje bitku u nove dimenzije i imaće velike posledice širom regiona'', navodi se u saopštenju Brigada.

Dodaje se da ''zločinac Netanijahu, zaslepljen iluzijama o veličini, tera okupacioni entitet ka ponoru'' i ubrzava kolaps Izraela i njegovo trajno uklanjanje sa okupiranih palestinskih teritorija, prenosi Al Džazira.

U saopštenju se ističe da ''neprekidni zločini'' Izraela rezultiraju širokom međunarodnom podrškom za palestinski narod i njegov otpor okupaciji.

Ismail Hanije foto: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

''Neprijatelj je pogrešio proširujući obim agresije, ubijajući vođe otpora u različitim arenama i narušavajući suverenitet regionalnih država'', upozorile su Brigade Kasam.

Borci Hamasa dodatno upozoravaju da krv koju su prolili Hanije, kao i palestinska deca, žene i omladina nisu uzalud, već će ''osvetliti put ka oslobođenju'' od izraelske okupacije.

''Neprijatelj će svojom krvlju platiti svoju agresiju u Gazi, na Zapadnoj obali i unutar svojih granica'', navode palestinski borci.

Bonus video:

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)