Arhimandrit Vasilije Kostić, Foto: Printscreen/TikTok/arhimandrit_vasilije

beseda

"Đavo to može i bolje od tebe": Mudre reči arhimandrita Kostića koje će vas naterati da se duboko zamislite (VIDEO)

Arhimandrit je u besedi istakao da pojedine stvari i đavo može kao čovek, ali da čovek mora da radi ono što đavo ne može kako bi postigao svoj pun potencijal

Objavljeno: 31.07.2024. 10:01h

Arhimandrit Vasilije Kostić na svom TikTok profilu često govori o zanimljivim i aktuelnim temama koje se tiču savremenog čoveka.

Arhimandrit se u jednoj od svojih beseda dotakao dobročinstva i svega što čovek može i mora da radi kako bi živeo u harmoniji sa sobom i drugima.

Govorio je da pojedine stvari i đavo može kao čovek, ali da čovek mora da radi ono što đavo ne može kako bi postigao svoj pun potencijal.

- Ako pomažeš samo onima koji tebi pomažu, odnosno ako pomažeš samo svojima, roditeljima ili deci, ili šta ja znam, najbližima, pa šta ti to veliko činiš? To je logično, to je normalno, to je prirodno. Pa kaže čak jedan sveti otac "I đavo to radi. I đavo pomaže svojima". Pa ako se hvališ svojim znanjima, diplomama, zvanjima ili bilo čime, imanjima, pa šta? I đavo to može, i đavo to ima. Pa ako se hvališ svojim podvizima, postom, molitvom, đavo niti posti, niti kocka, niti bludniči, i on to može i bolje od tebe. Ali šta đavo ne može? Ne može da se pokaje pre svega, ne može da oprosti, ne može da se raduje, ne može da voli. E to čini ti, čini ono što on ne može, oprosti, raduj se, voli, kaže u svojoj besedi arhimandrit Vasilije Kostić.

Da li se slažete sa njegovim rečima? Pišite nam u komentarima.

Podsetimo, arhimandrit Kostić govorio je i o tome šta su zapravo velike stvari. O tome možete pročitati ovde.

Bonus video:

(Espreso/ Pripremila M.L.)