Najsavršenija pileća džigerica, Foto: Jela Jelena Petrović

VIDEO

Davno čuvani recept jednog kuvara iz starog restorana: Jednostavan, jeftin i nezaboravno ukusan - ručak za pamćenje

Davno čuvani recept jednog kuvara i iz jednog restorana, jednostavno jeftino, a tako ukusno

Objavljeno: 31.07.2024. 08:38h

Ima puno načina za pripremu pileći džigerice, ali ova će vas naročito oduševiti, u pitanju je stari kafanski recept koji obara s nogu.

Potrebno je:

  • 400 gr pileće džigerice
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 paprike
  • 1 veći paradajz
  • 2 čena belog luka
  • suvi začin
  • ulje
  • peršunov list
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović

Priprema:

U tiganj sipajte ulje, pa kad se ugreje sipajte džigaricu i pržite 10 minuta.

Povadite na tanjir i tu dodajte sečen luk na krugove i papriku sečenu.

Kad omekne dodajte na kockice paradajz. Posle 5 minuta vratite džigericu i pržite još malo.

Posolite po želji Servirajte uz rižoto ili krompir pire. Predobro..

Bonus video:

(Espreso / I.O.)