Letovanje, Foto: Andrew Matthews PA via AP

9 stvari koje svi radimo dok smo na odmoru

Priznajte da i vi radite ove stvari samo dok ste na odmoru: Na letovanju su potpuno normalne, a kod kuće "sramota"

Devet stvari koje svi radimo dok smo na letovanju, a nikada kod kuće

Objavljeno: 30.07.2024. 19:20h > 19:45h

Odlazak na odmor je događaj koji se dešava mimo uobičajenih protokola i zakona. Od trenutka kada točkovi vašeg kofera dotaknu tlo na nekoj turističkoj destinaciji, vaše lepo vaspitano ja odlazi na pauzu, a izlazi vaš šiz alter-ego. Više ne poštujemo neizgovorena pravila koja upravljaju našim uobičajenim životima "od devet do pet". Kada je u pitanju jelo, piće, oblačenje i romansa, normalnost izbacujemo kroz prozor.

1. Pijemo bez stida bilo da je dan ili noć

Imate rani jutarnji let? Nema sumnje da će mnogi od nas krenuti pravo u bar nakon prijave. Da li je važno što je sedam ujutro i nismo još ni doručkovali? Naravno da ne. Pola aerodroma ima potpuno istu ideju. Da li biste uzeli flašicu proseka uz svoj kroasan da je nekia običan utorak? Ne. Ali na aerodromu, na ležaljci ili na balkonu vašeg hotela, to je sasvim regularni dodatak uz ručak.

Alkoholfoto: Profimedia

2. Moda, ali ne obična

Da li imate posebnu garderobu koja je skoro isključivo rezervisana za dane i noći kad niste kod kuće* Niste sami. Odeća za odmor je smelija, svetlija i obično malo više otkriva u odnosu na našu standardnu ponudu kod kuće. Odjednom izgledamo kao influenserke samo bez pratilaca. Takođe smo hrabriji sa svojim izborima, isprobavamoi trendove i stilove koje možda ne bismo nosili u svakodnevnom životu. A modna pravila takođe više ne važe. Sako i japanke u restoranu? Apsolutno. Svečana haljina na plaži? Što da ne?!

3. Pokoji dim, što da ne

Za one od nas koji vole povremene da zapale, ali pokušavaju da budu dosledni svom nepušaćkom načinu života, sav taj napredak obično pada u vodu kada smo na odmoru. Ne samo da su jeftinije u inostranstvu (naročito ako odete u fri-šop, već ih sunce i obroci na otvorenom (i piće) čine ih još primamljivijim. I pre nego što to shvatite, vi ste već zaradili kašalj i imate glas kao Louis Armstrong.

Pušenjefoto: Tamara Trajković

4. Razbuđeno dete

Prošlo je mnogo vremena otkako ste proveli letnji odmor na trambolini, igrajući se loptom ili jurcajući unaokolo s vodenim pištoljima pod miškom. Ali kada napustite avion, vaše unutrašnje dete ponovo izlazi na svetlost dana. Te slike na kojima vrištite od veselja, ispruženih ruku i nogau dok letite niz tobogan u vodenom parku možda neće stići na društvene mreže, ali svakako su uspomene koje će vam ostati u mislima i izazvati osmeh kad ih se setite.

5. Hotelska zabava

Da li često posećujete lokalnu bingo salu? Pretpostavljamo da ne. Ali dajte nam koktel i čavrljanje na odmoru, i svi ćemo za. Bilo da je u pitanju akvabik, trbušni ples na plaži ili javne karaoke, odjednom gubimo sposobnost da nas bude blam, a lista događaja u vašem hotelu vrhunac je zabave.

6. Raspojasana romansa

Ako ste slobodni, odmor je savršeno vreme da napravite neke pomalo loše, ali prilično zabavne izbore. Da, taj smešno zgodan konobar možda je crvena zastava i potpuno neprimeren izbor na duge staze. Ali za nedelju dana kada ste odsutni s posla i daleko od kuće, on je upravo ono što tražite, i odjednom ste stekli svo samopouzdanje Kazanove da pokrenete inicijativu i zapalite varnice. Šta se desi na odmoru, ostaje na odmoru.

7. Desert - posle svakog obroka

Bilo da se radi o parčetu torte, ili sladoledu koji je dobar za bilo koje doba dana, posle svakog pojedinog obroka, misli o brojanju kalorija ostavljene su kod kuće, a najteža odluka koju donosite tokom ovog praznika nerade jeste koji ukus treba da izberete svakog dana. Ovo pravilo se, naravno, odnosi i na čips i grickalice. Jer šta je odmor bez kese kokica ili palačinke s čokoladom kupljenih na rivi?

Restoranfoto: AP

8. Celodnevne akcije

Monotoni radni dani, odlasci u samoposlugu i stalni svakodnevni problemi znače da seks s voljenom sobom može skliznuti na dno vaše liste zadataka u normalnom životu. Ali odmor sa partnerom može iznenada ponovo da zapali tu iskru, a ta prelepa hotelska soba sa klima- uređajem može zaista da razbudi vašu unutrašnju porno-zvezdu. Apsolutno da za jutarnji seks. Seks pod tušem, ma koliko težak bio, obično uspeva baš na odmoru. A ako se doterujete za večeru, verovatno ćete i u toku tog spremanja uspeti da ugurate malo bezobrazne akcije.

9. Dnevne dremke

Ako dnevno odspavate za stolom dok vam se prijemno sanduče puni, može vam doneti strogu opomenu od šefa, ali na odmoru, podne zvuči odlično vreme za dremanje i fijestu. Bilo da se rashlađujete u sobi ili dremate pored bazena, niko vas neće grditi. (Osim, naravno, ako nemate decu).

Bonus video:

(Espreso / 24sedam / Prenela: J.N.)