Odbojkaši Srbije, Foto: Nicola Mastronardi/IPA Sport / i / PA Images / Profimedia

užas

Katastrofa: Odbojkaši Srbije poniženi od Slovenaca!

Nismo se ovome nadali

Objavljeno: 30.07.2024. 18:20h > 18:28h

Odbojkaši Srbije doživeli su debakl u okviru 2. kola Olimpijskih igara.

"Orlovi" su poraženi od Slovenije rezultatom 3:0 (25:21, 25:19, 25:19).

Izabranici Igora Kolakovića posle dva odigrana kola imaju samo jedan osvojen bod i dva poraza i moraće da u poslednjem kolu savladaju Kanadu, kao i da se nadaju povoljnom raspletu u ostalim grupama kako bi sa trećeg mesta prošli u četvrtfinale.

Srbija je protiv Francuske pružila sjajnu partiju, dok je u utorak protiv Slovenije bila bez ikakvih šansi protiv nadahnutog rivala.

Prvi set nam je doneo veliku borbu i pravu rezultatsku klackalicu. Timovi su se dosta puta smenjivali u vođstvu, ali su Slovenci ključnu prednost napravili kada su za tili čas od 18:17 stigli do 21:17. Srbija nije mogla da se vrati, pa su Janezi osvojili ovaj deo igre rezultatom 25:21.

Naš tim je igrao veoma dobro u drugom setu i činilo se da bismo mogli da stignemo do izjednačenja.

Povela je Srbija rezultatom 15:12, ali je potom usledila neverovatna serija Slovenaca koji su nanizali čak devet poena i stekli nedostižnih šest poena prednosti. Stečenu prednost su sačuvali i osvojili drugi set rezultatom 25:19.

U trećem setu videli smo najmanje drame. Slovenija se sredinom seta odlepila i bez problema privela meč kraju, a treći set osvojila rezultatom 25:19.

Srbiju očekuje duel sa Kanadom, dok će Slovenci na megdan Francuskoj.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)