Dušan Tadić, Foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

otkud sad ovo?

Radikalan potez: Ovo menja sve

Bivši kapiten Srbije u novoj ulozi

Objavljeno: 30.07.2024. 16:40h > 16:48h

Bivši kapiten Srbije Dušan Tadić će dobiti novu ulogu u timu koji sa klupe predvodi Žoze Murinjo.

Kako piše "Mozzartsport" on će se najverovatnije na meču Fenerbahčea i Lugana u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona preseliti u sredinu.

Žoze Murinjo je očigledno rešio da promeni sve u vezi s Fenerbahčeom. Precrtao je turskog reprezentativca Džengiza Undera, doveo Oguza Ajdina, Jusefa En Nesirija, Čaglara Sojundžua i Alana Sen Maksimana, a sada sprema još jednu veliku rotaciju. Turski mediji pišu da je portugalski stručnjak rešio da promeni poziciju Dušanu Tadiću.

Fenerbahče ovog utorka od 19 časova igra revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Luganom. U Švajcarskoj je bilo 4:3 za tim iz Istanbula, a doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije je odigrao 68 minuta na poziciji desnog krila.

Dušan Tadićfoto: Starsport©

U najvećem turskom gradu ipak lokalni mediji očekuju da ga vidimo u sredini terena, kao centralnog vezistu i glavnog organizatora igre. Ako se najave ostvare, to će biti prvi put da gledamo Tadića na toj poziciji u dresu Fenerbahčea.

Tokom prethodne sezone Tadić je pod palicom Ismaila Kartala igrao isključivo kao levo krilo. Ta pozicija mu je bila zagarantovana na svih 38 mečeva Superlige Turske.

Generalno, tokom karijere je najčešće Tadić i igrao kao krilo. Odigrao je više od 300 takmičarskih mečeva uz levu aut liniju, odnosno više od 100 kao desno krilo. Daleko ređe smo ga gledali u ulogama polušpica ili napadača.

Bonus video:

(Espreso sport/Mozzarsport)