Ada Ciganlija, Foto: Emilija Jovanović

VREMENSKA PROGNOZA

U jednom delu Srbije na snazi meteo alarm zbog visoke temperature: Vraća se pakleno toplo vreme, evo šta nas čeka

U Beogradu se očekuje sunčano vreme uz slab i umeren severozapadni vetar, sa temperaturama od 15 do 30 stepeni Celzijusovih

Objavljeno: 30.07.2024. 09:16h

Sunčano vreme i visoke temperature očekuju se danas u Srbiji, sa maksimalnom temperaturom do 32 stepena Celzijusova, prema izveštaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Vetar će biti slab do umeren, dok će na jugu i istoku Srbije, kao i na planinama, povremeno duvati jak severozapadni vetar.

Najniža temperatura će se kretati od 12 do 19 stepeni, a najviša od 28 do 32 stepena Celzijusova.

U Beogradu se očekuje sunčano vreme uz slab i umeren severozapadni vetar, sa temperaturama od 15 do 30 stepeni Celzijusovih.

Ada Ciganlijafoto: Tamara Trajković

Vremenska prognoza

Do kraja jula očekuje se pretežno sunčano i toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama od 28 do 32 stepena Celzijusova.

foto: RHMZ / screenshot

Početkom avgusta očekuje se još toplije vreme, sa temperaturama od 33 do 37 stepeni Celzijusovih. Za vikend se očekuje manji pad temperature za 3 do 5 stepeni, a od petka se očekuje i retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Uključen žuti meteo alarm

U istočnoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog visokih temperatura.

Ovo upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video:

(Espreso/ Blic/Prenela M.L.)