Novak Đoković, Foto: Prinstcreen/X/_anatc0

pažnja

Srbija je skočila zbog detalja oko vrata Novaka Đokovića: Dok drugi misle da je provokacija, on jasno pokazao ko je

Nije novost i nije prvi put, ali Novak Đoković krstom oko vrata uvek izazove burne reakcije.

Objavljeno: 30.07.2024. 08:04h

Jednim detaljem oko vrata Novak Đoković je navijačima pružio dodatni razlog za ponosno isticanje nacionalne pripadnosti, dok je ostatku sveta dao dobar šlagvort za razvijanje diskusije i komentara u vezi sa verom i religijom.

Nije novost i nije prvi put, ali Novak Đoković krstom oko vrata uvek izazove burne reakcije. Ni nakon pobede nad Nadalom u 2. rundi olimpijskog turnira, tokom davanja intervjua na terenu, nije propustio priliku da u prvi plan istakne najznačajniji verski simbol za pravoslavne vernike.

Često je naš teniski as govorio o značaju vere za njegov um, duh, celokupan živtot ali i karijeru, a prošle godine nakon US Opena posebno se osvrnuo na veru u Boga u teškim i izazovnim situacijama.

Vera u Boga i anđele čuvare

"Kazaću najiskrenije: pomogli su mi Bog i anđeli čuvari. U tim trenucima kada fizički i materijalno ne osećas sebe, kada ti se sve vrti, u tim trenucima sa svojom verom, veruješ u božansku intervenciju. To mi se dosta puta u karijeri desilo. Iznenadio sam dosta puta sam sebe kako sam izdržao to, a moguće je da izdržiš samo ako i kada veruješ u Boga i kada je tu neka viša sila u koju veruješ. U tim trenucima igraš samo po insintku i intuiciji. Ja posle seta koji je trajao skoro dva sata više ništa nisam video jasno, sve mi se mutilo. Teško je rečima opisati jer si došao do krajnje tačke", izjavio je Novak Đoković nakon prošlogodišnje pobede u Njujorku.

Nole u sledećem kolu turnira u Parizu igra protiv Nemca Dominika Kepfera, a nema sumnje da će se lančić sa krstićem i u narednom meču naći oko vrata našeg teniskog asa i da će ga 'voditi' do prvog zlatne medalje na Olimpijskim igrama - odličja koje mu jednino nedostaje u vitrini jedne od najtrofejnijih sportksih karijera ikada.

(Espreso/blic žena/Viktor Veličković/preneka PV.)