Emilija Sjoberg, Foto: Instagram Printscreen/annuchka_kaldaras

pretužno

"Mama, ti si moj život..." Ovo je poslednja poruka Emilije (14): Drugarice je tukle do smrti, kasapile je nožem!

Policija je uhapsila dve tinejdžerke, obe stare 15 godina, pod sumnjom da su kidnapovale i ubile Emiliju

Objavljeno: 29.07.2024. 14:00h

Četrnaestogodišnja Emilija Sjoberg pronađena je mrtva prošle nedelje u gradu Landskrona, na jugu Švedske, nakon što je krenula na pidžama zabavu. Njeno telo otkriveno je vezano srebrnom trakom, sa brojnim posekotinama i modricama.

Policija je uhapsila dve tinejdžerke, obe stare 15 godina, pod sumnjom da su kidnapovale i ubile Emiliju. Istraga je otkrila da su osumnjičene bile prijateljice sa žrtvom, te su je pozvale na pidžama zabavu, da bi je potom namamile na industrijsko imanje u blizini lokalne železničke stanice.

Glavni istražitelj Kent Person izjavio je da je na telu devojčice uočeno "teško nasilje", ali uzrok smrti nije otkriven. Tužilac Tomaš Olvmir dodao je da postoje ozbiljne sumnje da je Emilija ubijena.

Veruje se da je Emilija ubijena između 21. i 22. jula, dok je njeno telo pronađeno nešto posle ponoći 23. jula. Jedna osumnjičena uhapšena je u sredu, dok je druga privedena dan kasnije.

Tužilac je izjavio da je jedna od osumnjičenih priznala učešće u zločinu i pružila informacije o njegovoj pozadini.

Prema pisanju švedskog lista Ekspresen, motiv brutalnog ubistva bila je tuča zbog uvrede, dok Emilijina majka Ana Sjoberg (33) tvrdi da je njena ćerka ubijena iz ljubomore zbog dečka. Jedna od osumnjičenih navodno je izjavila policiji da ubistvo nije bilo planirano i da je tuča izmakla kontroli. Ipak, Ekspresen navodi da su tinejdžerke unapred planirale napad, kradući srebrnu traku i nož iz prodavnica, te snimajući kako brutalno tuku Emiliju.

Lokalna policija i obalska straža pretražile su luku pored industrijskog imanja, gde su pronašli torbu sa Emilijinim bankovnim karticama i drugim stvarima. Pronađen je i nož u blizini mesta zločina, a zaplenjen je još jedan nož.

Ana Sjoberg izjavila je lokalnim medijima da se porodica bori da prihvati Emilijinu smrt. Njena majka, koja ju je rodila sa 19 godina, rekla je da porodici nije bilo dozvoljeno da vidi telo, ali se nada da će moći ove nedelje.

- Moja ćerka je bila anđeo koji se uvek zalagao za sve. Možda ovaj svet nije bio spreman za nju - rekla je Ana za švedsku TV4 Niheterna.

Majka je dodala da se svađala sa Emilijom zbog pidžama zabave, a poslednja poruka koju joj je poslala iz voza glasila je:

- Izvini, mama, što sam se loše ponašala jer sam bila pod stresom. Volim te i ti si moj život -

Majka i ćerka nedavno su ponovo počele da žive zajedno nakon što je Emilija sa 5 godina smeštena u dom.

- Htele smo da počnemo iznova i planirale smo kako će izgledati naš dom. Upravo sam završila izradu toaletnog stočića za nju i trebalo je da izabere drugi nameštaj. Bila je tako srećna - rekla je njena majka za TV4.

Ana Sjoberg je dodala da će Emilijin novi nameštaj stići za nekoliko dana.

- Svejedno ću postaviti nameštaj i zatvoriti vrata njene sobe. Želim da ostane. Ne želim da je zaboravim - zaključila je Ana.

Bonus video:

(Espreso / SD / J.R)