Stiv Ker, Foto: Laurent Sanson / Panoramic / Profimedia

legenda

Kakav je to gospodin: Stiv Ker zadivio Srbiju posle meča u Lilu!

Još jednom pokazao veličinu

Objavljeno: 28.07.2024. 21:20h > 21:25h

Selektor Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker pojavio se posle meča sa Srbijom u majici na kojoj je pisalo "brate" u čast preminulog Dejana Milojevića.

Dejan Milojevićfoto: Starsport©

SAD je savladala u prvom kolu olimpijskog turnira Srbiju sa 110:84.

Ker je potom pohvalio tim Srbije.

- Srbija je bila sjajna u prvoj četvrtini, a onda se pojavio Kevin i preokrenuo. Na tome smo gradili celu utakmicu. Dobro je što imamo sposobnost da lopta bude kod Adebaja, ili Dejvisa, ili Lebrona, tih velikih momaka, znači nam za ovakve utakmice.

Na pitanje o ljutnji Džejsona Tejtuma, koji nije igrao protiv "Orlova", Ker je rekao.

- Izgledalo je ludo kada sam pogledao i odlučio se za postave, Tejtum je jedan od najboljih igrača na svetu i pričao sam s njim, postupio je kao profesionalac. Ključ svega je pobediti šest utakmica, Džejson je profesionalac i šampion, videće se to u nastavku turnira.

Kevin Durent je vodio SAD do pobede.

Nezaustavljiv... Kevin Durentfoto: Sameer Al-Doumy / AFP / Profimedia

- Kevin je bio sjajan večeras, brilijantan. Lebron je uticao na mnogo stvari, ne samo igrom, već snagom, emocijama… Taj čovek ima 38 godina.

O Jokiću:

- O, moj Bože, on je nemoguć da ga zaustavimo. Snaga našeg tima je dubina. Imali smo tri igrača koji su ga branili. To je bio naš pristup. Bilo je da rotiramo igrače i da prekstimo fige, jer je sjajan igrač.

(Espreso/Kurir/Aleksandar Knežević/Preneo:

https://www.espreso.co.rs/autor/3689/andrej-kosic

)