Pita sa makom, Foto: Bakina kuhinja

topi se u ustima

Pita sa makom na malo drugačiji način: Baka Jela podelila lak recept za ukusnu poslasticu

Probajte i uživajte

Objavljeno: 28.07.2024. 08:18h

Pita sa makom na malo drugačiji način.

Sastojci:

4 jaja

100 g griza

100 g šečera

foto: Bakina kuhinja

100 ml ulja

200 ml jogurta

1 prašak zapecivo

2 Vanilin šećera

200 g smrznutog voća

200 g mlevenog maka

100 gr suvog groždja

500 gr tankih kora

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

U činiju umutiti jaja i šećer mikserom, dodati griz, prašak za pecivo jogurt ulje i vanilin šećer. Kore podeliti na tri dela.

Svaku koru premazati tom mešavinom a na treću posuti malo maka po neku višnju i suvo groždje.

Saviti ivice i uviti u rolat, Redjati u podmazan pleh.

Premazati rolnice uljem i nadevom ako je ostalo peći na 200 stepeni C 40-45 min.

Bonus video:

(Espreso(