Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA/ NIC BOTHMA / POOL

pariz 2024

Čudnovati Nadal pobesneo: Ovako je reagovao na izjavu Novaka - šokirao svet!

Evo kakva je situacija

Objavljeno: 27.07.2024. 22:38h

Novak Đoković je bio siguran i sada čeka Rafaela Nadala. A modžda ga ni ne dočeka. Ne samo zbog toga što “kralj šljake” tek treba da prođe prvo kolo. Već zbog toga što još nije siguran ni dali će da igra singl.

Prosto, u njegovim godinama prinuđen je da pravi kompromise sa telom. U dublu će igrati sa Karlosom Alkarasom. I svi su ubeđeni da im je medalja tu zagarantovana. Vredi li onda rizikovait povredu u singlu?

Karlos Alkaras i Rafael Nadal foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ni sam Nadal nije siguran, pa na pitanje da li će igrati u singlu odgovara…

- Ne znam, razgovaraću sa timom. Donećemo odluku koja je najbolja za nas kao ekipu, kako bismo imali najveće šanse da donesemo medalje Španiji. Da povećamo šanse da se to dogodi. Nekada je manje više. Sutra ćemo doneti odluku a li ću igrati ili ne, moram da razgovaram sa svima - iskreno će Španac.

Ovog puta je dakle individualni učinak u drugom planu. Ovog puta igra za Španiju.

Novak Đokovićfoto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

- Predstavljati Španiju na Olimpijskim igrama u ovoj kombinaciji je fantastično. Sa ovom pobedom smo dobili šansu da sanjamo još malo. Igrali smo dobro kao tim, to što je Karlos bio uz mene mi je davalo mir i samopouzdanje. Treba da uživamo u ovom danu i da nastavimo dalje.

A u ovom danu, 7:6 (4), 6:4 Nadala i Alkarasa protiv Argentinaca Andresa Moltenija i Maksima Gonsalesa. Inače šestih nosilaca u Parizu. Ipak Španci imaju najjači tandem.

Karlos Alkaras i Rafael Nadal foto: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Nakon meča Nadal je upitan da li je spreman za "poslednji ples" sa Novakom Đokovićem. - Ko je rekao da je to poslednji ples, ko to kaže - besno je rekao Nadal.

Podsetimo se, tu rečenicu je Novak Đoković izgovorio na jednoj svečanosti u Parizu:

- Očigledno je da nije igrao puno i njegov renkig je pao. Tako da je uvek mogućnost da se sretnem s njim u nekim ranim rundama. Idemo, to će definitivno biti spektakl, kao u stara dobra vremena. Nadam se da ćemo se sresti u tom 2. kolu jer će to biti poslednji ples za obojicu. Svako poštovanje za Rafu. Jeste imao problema sa povredama, ali je i dalje kralj šljake. Ono što je on uradio na terenima Rolan Garosa je neprocenjivo, jedva čekam da zajednom sa njim izađem na teren - rekao je Đoković.

Bonus video:

Espreso / Mozzart sport / Prenela: Iva Krga