Detalj sa utakmice Francuske i Brazila, Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

olimpijske igre

Dominacija Vembanjame i Batuma za preokret Francuske protiv Francuske: Jago i Kaboklo neprimetni (Foto)

Novi igrač Partizana X faktor u trijumfu "trikolora"

Objavljeno: 27.07.2024. 20:14h > 20:46h

Košarkaška reprezentacija Francuske pobedila je Brazil sa 78:66 u prvom kolu B grupe Olimpijskih igara.

Na stadionu "Pjer Moroa" u Lilu, "trikolori" su odigrali slabije prvo poluvreme, ali su u drugom iskoristili sav potencijal, posebno Viktora Vembanjame.

Izabranici Ace Petrovića imali su prednost od 23:15, a početkom druge četvrtine su otišli na plus 12 i usledio je tajm-aut Vensana Kolea.

"Karioke" su počele da greše u napadu i razlika je prepolovljena posebno kada je Frank Nikilina, novi igrač Partizana čuvao Zvezdinog Jaga Mateusa.

Duel Marselinja Uertasa i Franka Nikilinefoto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Vembanjama je dominitao i "galske petlove" do preokreta od 39:36 za kraj prvog poluvremena. Bruno Kaboklo imao je tri faula.

Trojkom Nilikine, "trikolori" su otišli na 44:38 i maksimalnoh plus 12 na kraju treće deonice, ali se onda pojavio fenomenalni Marselinjo Uertas.

Južnoamerikanci su ponovo bili veoma blizu sa 58:62, a Nilikina je bio X faktor novom trojkom, a Evan Furnije je posle kontre poentirao za 69:58.

Sve je rešreno trojkom Nikolasa Batuma za 73:63 na minut i 20 sekundi do kraja. U drugom meču B grupe, Nemačka je savladala Japan 97:77.

Пласман обезедио Sofascore

Kod Francuza je su Vembanjama (devet skokova) i Batum imali po 19 poena, a Frank Nikilina dodao je devet uz tri od pet pokušaja za tri poena.

Na drugoj strani, Kristijano Felisio i Leo Mejndl po 14 poena, a Marselinjo Uertas tri manje.

Jago Mateus imao je dva poena, četiri skova i šest asistencija, a Bruno Kaboklo je bio bez učinka.

Bonus video:

(Espreso/Veljko Petrović)