Foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

pogledajte

Zbog nje su sinoć plakali mnogi, bolest je nije sprečila da stvori ovakav trenutak: Ovako će pogoditi svakog čoveka

Poslednji put je pevačica nastupila uživo u julu 2019. u Londonu

Objavljeno: 27.07.2024. 11:58h

Oni koju su sinoć do kraja ostali kraj malih ekrana mogli su da vide i čuje legendarnu Selim Dion koja je zapevala sa Ajfelovog tornja prvi put posle četiri godine.

Poslednji put je pevačica nastupila uživo u julu 2019. u Londonu, a nakon toga to nije bilo moguće zbog njene bolesti.

Selin Dion je sinoć zatvorila svečanu ceremoniju nastupom u toku kog je izvela dve pesme. Najpre je oduševila sve izvođenjem klasika francuske šansonjerke Edit Pjaf "L'Hymne à l'amour".

Društvene mreže su, očekivano, preplavljenje snimcima nastupa, a njeni fanovi kažu da su grcali u suzama dok se gledali divu kako nastupa.

Selin je takođe u više navrata u toku nastupa kontrolisala emocije i izgledalo je kao da će početi da plače svakog trenutka.

"Ok. Preplakala sam", "Vau, vau, vau! Ostao sam bez teksta", "Konačno! Kraljica Selin Dion se vratila i zvuči fantastično! "Ljudi, preplakala sam", "Kakav povrtak, ovo je za istoriju!", pisali su fanovi.

Podsetimo, Selin boluje od sindroma ukočene osobe, retkog neurološkog poremećaja. Stanje, koje pogađa jednu od milion osoba, uzrokuje nekontrolisano naprezanje mišića i na kraju ostavlja pacijente kao 'ljudske statue' jer progresivno zaključava telo u krute položaje, ostavljajući obolele nesposobnim da hodaju ili govore.

"Možda će ovo zvučati čudno, ali ja sam bila srećna kada su mi konano rekli o čemu se radi. Konačno sam mogla da počnem da živim bolešću i nisam više morala da se mučim in živim u neznanju. Nadam se da ovo neće uplašiti ljude, već da će ih umesto toga upozoriti. Trebalo mi je 17 godina da shvatim šta mi se događa. Preklinjem vas, nemojte čekati toliko dugo", rekla je.

Da nešto nije u redu, Selin je primetila još 2008. tokom njene svetske turneje "Taking Chances", kada je glas počeo da joj drhti kod visokih tonova.

Bonus video:

(Espreso/Blic žena/Tamara Ilić/prenela:B.S.)