Tart sa jabukama preliven karamel prelivom, Foto: Bakina kuhinja

bakina kuhinja

Baka podelila recept za neodoljiv tart sa jabukama: Prelijte ga karamel prelivom i uživajte u neodoljivom spoju

Ovo savršenstvo morate probati

Objavljeno: 27.07.2024. 08:23h

Tart kolač sa jabukama, prelivena kramel poslastica.

Potrebno je:

200 gr brašna

malo praška za pecivo

100 gr maslaca

foto: Bakina kuhinja

2 žumanca

korica limuna

1 kašika šećera

Za nadev:

1 kg jabuka

3 .4 kašike šećera

100 ml mleka

3 kašike marmelade

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

U brašno dodati prašak za pecivo, koricu limuna i omeksan maslac žumanca i jednu kašiku šećera.

Zamesiti testo i razvući veličine 24 cm pleha i još malo da ima sa strane pleha. Staviti u pleh pa ivice malo uštipiti prstima u krug.

Premazati džemom i poredjati u krug jabukama u krug.Peći na 200 stepeni C oko 35-40 minuta. U šerpu istopiti 3-4 kašike šećera pa kad se istopi sipati mleko.

Kuvati dok se ne pretvori u gust karamel i preliti kolač. Ostaviti da upije i ohladi se. Sladokusci navalite. Uživajte.

Bonus video:

(Espreso)