bakina kuhinja
Baka podelila recept za neodoljiv tart sa jabukama: Prelijte ga karamel prelivom i uživajte u neodoljivom spoju
Ovo savršenstvo morate probati
Tart kolač sa jabukama, prelivena kramel poslastica.
Potrebno je:
200 gr brašna
malo praška za pecivo
100 gr maslaca
2 žumanca
korica limuna
1 kašika šećera
Za nadev:
1 kg jabuka
3 .4 kašike šećera
100 ml mleka
3 kašike marmelade
Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo, koricu limuna i omeksan maslac žumanca i jednu kašiku šećera.
Zamesiti testo i razvući veličine 24 cm pleha i još malo da ima sa strane pleha. Staviti u pleh pa ivice malo uštipiti prstima u krug.
Premazati džemom i poredjati u krug jabukama u krug.Peći na 200 stepeni C oko 35-40 minuta. U šerpu istopiti 3-4 kašike šećera pa kad se istopi sipati mleko.
Kuvati dok se ne pretvori u gust karamel i preliti kolač. Ostaviti da upije i ohladi se. Sladokusci navalite. Uživajte.
Bonus video:
(Espreso)