Punjene paprike, Foto: Privatna arhiva

recept

Grci ovako spremaju punjene paprike, gotove su za samo 25 minua: Ne postoji lakši i zdraviji recept za ovo jelo

Ukoliko nije do sada, ovo jelo se mora naći na vašoj trpezi, a kako se prave paprike na grčki način - pogledajte u nastavku

Objavljeno: 27.07.2024. 13:19h

Osetite miris mediterana na vašoj trpezi uz savršen spoj tradicije i grčke kuhinje. Punjenim paprikama po receptu Grka retko ko može da odole. Zato obavezno isprobajte ovo sočno jelo, koje je idealno za letnji period, a preukusno!

Donosimo vam provereno dobar recept!

Sastojci koji su vam potrebni:

6 paprika babura

360 gr tunjevine

250 ml grčkog jogurta

foto: Privatna arhiva

kašika senfa

1 mladi luk

sok od pola limuna

80 gr kikirikija

so i biber

50 gr kačkavalja

Priprema:

Uzmite paprike, presecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 c oko 20 minuta. Za to vreme napravite nadev. Pomešajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220c.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)