RECEPT ZA DESETKU
Najzdravija i najlaganija zelena čorba, gotova za samo 15 minuta: Savršena i za predjelo i kao obrok sam za sebe
Glavni sastojci ukusne i zdrave zelene čorbe su grašak, tikvice i nana
Ova čorba se može jesti topla ili hladna, a idealan je lagan ručak u toplim letnjim danima. Možete je služiti kao predjelo ili kao obrok sam za sebe pošto je izuzetno hranljiva.
Predlažemo vam i super recept za brzu letnju poslasticu koja je ovih dana potpuni hit na internetu Dubai čokolada.
Potrebni sastojci:
- parče putera ili malo maslinovog ulja
- gomila mladog luka, iseckanog
- 3 tikvice, seckane
- 200 g mlevenog svežeg ili smrznutog graška
- 900 ml ljute supe od povrćasveža potočarka
- velika šaka nane
- 2 kašike grčkog jogurta, plus još malo za serviranje
Priprema:
U tiganju zagrejte puter ili ulje, dodajte mladi luk i tikvice i dobro promešajte.
Poklopite i dinstajte tri minuta, dodajte grašak i supu od povrća i ostavite da provri.
Pokrijte i dinstajte još četiri minuta, a zatim sklonite sa vatre i umešajte potočarku i nanu.
Uz pomoć blendera ili višenamenskog miksera sve dobro izblendati, uz dodavanje jogurta.
Kada je smesa glatka i kremasta, vratite je u šerpu, a zatim dodajte začine po želji. Poslužite toplo ili hladno, preliveno sa malo jogurta.
Bonus video:
(Espreso/informer/T.M.)