sjajan recept
Najbrža sladoled torta od 4 sastojka, gotova za 5 minuta: Lagana i kremasta poslastica zadovoljiće sva vaša čula
Oblandu možete seći na kvadrate da bi se lakše servirala, ali i ne morate – u svakom slučaju će biti fantastična
Lagana, puna izdašnog i finog krema i neodoljivog ukusa, ova sladoled-torta je idealna poslastica za letnje dane.
Sendvič-sladoledi spadaju u omiljene smrznute dezerte poslednjih godina, a ukoliko pratite ovaj recept dobićete tortu inspirisanu ovim neodoljivim slatkišem!
Laka za pripremu, od svega četiri sastojka i bez upotrebe šporeta, ova poslastica savršen je izbor nakon ručka ili kada vam treba osveženje u vrelim letnjim danima. Imamo i još recepata za brze i lagane poslastice sa voćem.
Sastojci:
2 lista oblande
150 ml + 140 ml kondenzovanog mleka
20 g kakao praha
250 ml + 250 ml slatke pavlake
Priprema
Sipajte u činiju kondenzovano mleko, pa dodajte kakao i dobro razmutite. Kad se sjedini, sklonite na stranu.
U drugu posudu sipajte slatku pavlaku i mutite mikserom, pa tome dodajte prethodnu smesu s kakaoom i nastavite da mutite.
Poređajte po dnu kalupa oblandu (može sečenu na kvadrate) i prelijte je pripremljenom smesom i lepo poravnajte. Stavite u frižider na pola sata.
U međuvremenu sipajte u odvojenu činiju slatku pavlaku, umutite, pa dodajte 140 ml kondenzovanog mleka i mutite još malo. Time prelijte tortu, poravnajte, pa preklopite drugim listom oblande.
Stavite u frižider ili zamrzivač da se stegne.
Pogledajte kako se pravi u videu ispod:
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./T.M.)