Dinstanje mesa, Foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

sjajno

Ovo je pravilan način da izdinstate meso da bi bilo sočno: Samo tako će se raspadati, savet iskusnih domaćica

Meso iseći na kocke,staviti u dublju šerpu, naliti vodom da prelije meso, dodati mast i suvi začin

Objavljeno: 24.07.2024. 16:48h

Dinstano meso je sočno, ukusno i topi se u ustima. Kada se pripremaju npr juneći ili svinjski gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak. Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadaće se. Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite.

Sastojci:

oko 700 g svinjskog mesa

1 puna kašika masti

foto: Printscreen/Youtube/ Dozus Cook

voda

1 kašika suvog začina

mlevena crvena paprika

Priprema:

Meso iseći na kocke,staviti u dublju šerpu, naliti vodom da prelije meso, dodati mast i suvi začin.

Staviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi. Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži.

Na kraju dodajte malo mlevene crvene paprike.

Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svežim ili pečenim povrćem – krompirom na primer.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)