RECEPT KOJI MORATE IMATI
Najbrža pica bez kvasca i bez rerne gotova za 30 minuta: Kad je jednom probate, uvek ćete je praviti samo ovako
Pica je izuzetno sočna i lako se priprema na šporetu
Takođe, za testo nije potreban kvasac, pa ne treba ni da čekate da se testo podigne, nego odmah možete da se bacite na pripremu.
Osim omiljenih sastojaka za preliv, sve što vam treba je veliki tiganj sa poklopcem i nekoliko sastojaka za testo koje već sigurno imate kod kuće.
Najukusnija pizza iz tiganja
Potrebno je:
Sastojci za testo za pizzu (dva komada):
- 200 g brašna
- 2 jaja
- 3 kašike kiselog mleka
- 2 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
Sastojci za nadev:
- sos od paradajza
- sveže začinsko bilje
- narendani sir
Po želji: salama, šunka, šečurke, paprika, kukuruz…
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za testo, pa premažite tiganj maslacem ili maslinovim uljem. Testo podelite na pola i oblikujte testo za pizzu tako da otprilike odgovara dnu tiganja. Kada se tiganj sa uljem jako zagreje, stavite unutra testo, pa poklopite.
Nakon minut - dva okrenite testo, te stavite omiljene sastojke. Zatim ponovno poklopite i ostavite da se peče šest do osam minuta. Nakon otprilike dva minuta smanjite vatru (da testo ne zagori).
Pizza je gotova kada se sir lepo otopi. Budući da toplota u tiganju dolazi uglavnom odozdo, sir se topi, ali ne postane braon, ali, to ne umanjuje dobar ukus!
Bonus video:
(Espreso/zenablic/T.M.)