PRAVA LETNJA
Najukusnija KAPRI torta po receptu iskusnih domaćica: Osvežavajuća i sočna poslastica gotova očas posla
Kapri torta je već svima dobro poznata, a domaćice najviše vole da je prave tokom letnjih dana jer je lagana i sočna
Stiglo je leto i već je vreme da počnemo da pravimo što laganije torte. Bez previše mučenja, napravite legendarnu letnju tortu - kapri!
Sastojci:
Za koru:
9 belanaca, 300 g šećera,
2 kašike brašna, 1 kašika sirćeta.
Za žele:
500 g jagoda, 300 g šećera, 2 kesice pudinga od jagoda.
Za fil:
6 dl mleka 2 kesice vanilin pudinga 300 g šećera 9 žumanaca 250 g margarina 200 g šlaga 2 dl kisele vode
Za preliv:
100 g klasične crne čokolde, 2 kašike ulja.
Priprema:
Prvo 9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta. Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih sve i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore.
Kada se žele ohladi, čokoladu otopite sa uljem i prelite preko želea. Žumance promešati sa šećerom i praškom za puding. Mleko staviti da provri, pa dodati smesu sa jajima i kuvati da se dobije fina krema. Kad se ohladi umešati margarin. Namazati preko čokolade, pa nakon tog fila završite sa glazurom, čokoladom.
Bonus video: