Kapri torta, Foto: Printscreen/youtube/ Čarobna Kuhinja

PRAVA LETNJA

Najukusnija KAPRI torta po receptu iskusnih domaćica: Osvežavajuća i sočna poslastica gotova očas posla

Kapri torta je već svima dobro poznata, a domaćice najviše vole da je prave tokom letnjih dana jer je lagana i sočna

Objavljeno: 21.07.2024. 13:07h

Stiglo je leto i već je vreme da počnemo da pravimo što laganije torte. Bez previše mučenja, napravite legendarnu letnju tortu - kapri!

Sastojci:

Za koru:

9 belanaca, 300 g šećera,

2 kašike brašna, 1 kašika sirćeta.

Za žele:

500 g jagoda, 300 g šećera, 2 kesice pudinga od jagoda.

Za fil:

6 dl mleka 2 kesice vanilin pudinga 300 g šećera 9 žumanaca 250 g margarina 200 g šlaga 2 dl kisele vode

Za preliv:

100 g klasične crne čokolde, 2 kašike ulja.

Kapri torta sa jagodamafoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Priprema:

Prvo 9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta. Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih sve i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore.

Kada se žele ohladi, čokoladu otopite sa uljem i prelite preko želea. Žumance promešati sa šećerom i praškom za puding. Mleko staviti da provri, pa dodati smesu sa jajima i kuvati da se dobije fina krema. Kad se ohladi umešati margarin. Namazati preko čokolade, pa nakon tog fila završite sa glazurom, čokoladom.

Bonus video:

(Espreso/Informer/T.M.)