Svinjski medaljoni u sosu uz dodatak krompirića, Foto: Printscreen/Tik-Tok/gastro_gurmanija

uuh, kakav ukus!

Najsočniji svinjski medaljoni u sosu kao iz najboljeg restorana: Kremasto i ukusno jelo koje se lako pravi (VIDEO)

Brzo, ukusno i kremasto - ideja za bogat ručak kao iz restorana

Objavljeno: 21.07.2024. 12:38h > 00:54h

Srpska kuhinja iako je puna raznovrsnih jela, što od povrća, što od mesa, često nam se desi da neko vreme zavrtimo ista jela, a onda kada poželimo nešto drugačije, kao da nam ništa ne pada na pamet i večito se pitamo - šta sad da kuvam?

Ukoliko ste ostali bez ideja, ili vam treba dobar ručak za malo svečaniju gozbu, ovaj recept za sočne svinjske medaljone u sosu od šampinjona dolazi kao poručen za vas.

Priprema samog jela uopšte nije zahtevna, a ukus ovog, može se reći specijaliteta, se ne razlikuje od onog koji biste dobro platili u nekom finom restoranu.

U nastavku teksta ćemo vam podeliti i snimak tačno kako se pripremaju svinjski medaljoni, koji je, očigledno dobar poznavalac kuvanja, podelio na TikTok platformi. A naravno da posle ovako ukusnog gurmanluka bi bilo dobro i zasladiti se nekom laganom voćnom tortom.

Sastojci za svinjeske medaljone:

  • 1 Svinjski file
  • 400ml pavlake za kuvanje
  • 400g šampinjona
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica tucane paprike (po želji)
  • 3 čena belog luka
  • so, biber
  • malo maslaca
  • glavica crnog luka
Krčanje svinjskih medaljona u sosufoto: Printscreen/Tik-Tok/gastro_gurmanija

Kako napraviti svinjske medaljone u sosu?

Najpre svinjski file lepo očistite od žilica i isecite ga na komadiće od oko 3 cm.

Dok se ulje u tiganju zagreva, svaki komad uvaljajte u so i biber, pa ih spustite u vrelo ulje.

Pržite ih sa obe strane po 3 minuta i u toku prženja dodajte maslac, sve vreme prelivajući meso da bi pokupilo svu sočnost.

Kad medaljoni dobiju zlatnu boju, izvadite ih iz tiganja i prekriti alu folijom.

U tiganju u kome ste pržili meso stavite sitno iseckan crni luk, potom dodati tucanu papriku ako volite pikantnije, a zatim i seckane šampinjone.

Posolite ih i pobiberite, ostavite da se malo krčkaju dok puštaju vodu, a onda iseckajte sitno beli luk i stavite u tiganj.

Sve zalijte pavlakom za kuvanje i senfom, i smanjite ringlu na najmanju temperaturu.

Vratite meso u tiganj, i sok koji je pustilo u foliji pomešajte sa sosom u tiganju i ostavite da se krčka dok ne krene da se zgušnjava.

Uz ovo jelo možete dodati mlade krompiriće, salatu, ili prilog po volji.

Ovde možete pogledati kako to izgleda u praksi:

Bonus video:

(Espreso/T.M.)