Džo Bajden (81), Foto: EPA-EFE/Matt Marton

sve više gafova

"Dobio sam kritike jer sam imenovao onog crnca": Bajden skroz pobrkao lončiće, ne zna ime svog ministra! (VIDEO)

Predsednik se trudio da se seti imena ministra odbrane Lojda Ostina kada su ga pitali o izboru Afroamerikanaca u njegovoj administraciji

Objavljeno: 19.07.2024. 11:03h

Izgleda da je predsednik Džo Bajden (81) zaboravio ime svog ministra odbrane u intervjuu za "Black Entertainment Television (BET)", što je doprinelo zabrinutosti uoči predsedničkih izbora koji će se održati krajem godine, Vašington tajms. Predsednik se trudio da se seti imena ministra odbrane Lojda Ostina kada su ga pitali o izboru Afroamerikanaca u njegovoj administraciji, navodi CNN.

"Pogledajte koliko kritika dobijam jer sam za ministra obrane imenovao... Uh, um, onog crnca", rekao je Bajden. Zatim je spomenuo i imenovanje prve crne žene imenovane u Vrhovni sud. "Imenovao sam Ketaniju Braun Džeksona, dobijam kritike zbog ljudi koje sam imenovao", dodao je američki predsednik.

Video je odmah postao viralan na društvenim mrežama u trenutku kada se Bajden suočava sa sve većim pozivima da odustane i prepusti nekom drugom da vodi izbornu listu demokrata. Sve se glasnije govori da su lider većine u Senatu Čarls E. Šumer, demokrata iz Njujorka, i bivša predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi, suočili Bajdena sa anketama koje sugerišu da on ne može da pobedi i da bi demokrate sa njim mogle da izgube na izborima, navodi CNN.

Ostaje u trci za predsednika

U istom intervjuu prokomentarisao je svoju odluku da ostane u trci za predsednika. Rekao je Edu Gordonu iz BET da njegova "mudrost" doprinosi stranci uprkos njegovim gafovima. On je, međutim, svoje pojavljivanje na debati 27. juna okarakterisao kao "ozbiljnu grešku" i rekao da postoji jedna stvar koja bi ga naterala da ponovno razmisli o svojoj kandidaturi: "Kada bih imao neki ozbiljan zdravstveni problem. Ako bi mi doktori došli i rekli, imaš ovaj ili onaj problem".

Bajden ima koronu, on je u izolaciji

Podsećamo, Bajdenu je u sredu dijagnostikovan kovid, zbog čega je morao da ode u izolaciju. Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer saopštila je da je Bajden pozitivan nakon što je predsednik UnidosUS, latinoameričke organizacije za ljudska prava, rekao da predsednik neće moći da govori na zakazanom događaju u Las Vegasu zbog dijagnoze.

Bonus video:

(Espreso / Mondo)