Promo, Foto: Promo

Promo

ČOKOLADA NAJLEPŠE ŽELJE: KVALITET NA PRVOM MESTU

Objavljeno: 18.07.2024. 13:52h > 15:05h

Svet se suočava sa ozbiljnom krizom nestašice kakaoa, osnovnog sastojka čokolade.

Zbog klimatskih promena i širenja bolesti biljaka, proizvodni regioni poput Obale Slonovače i Gane, koji snabdevaju više od 60 odsto svetskog tržišta kakaoa, beleže pad prinosa već treću godinu zaredom. To je dovelo do globalne nestašice kakaoa i rekordnog poskupljenja ove sirovine, glavnog sastojka u proizvodnji čokolade. Kao rezultat, cene čokolade postepeno rastu širom sveta, uključujući Srbiju i region. Pravi kakao, odnosno kakao maslac, najzaslužniji za ukus čokolade koju poznajemo i volimo, trenutno je najskuplja komponenta u izradi ove poslastice.

KRIZA PODSTAKLA EKSPERIMENTISANJE U PROIZVODNJI ČOKOLADE

foto: Promo

Kako bi svoju proizvodnju prilagodili rastućim cenama kakaoa, neki proizvođači čokolada i startapi eksperimentišu sa alternativnim sastojcima koji mogu zameniti kakao kao osnovnu sirovinu za proizvodnju čokolade. Otuda se sve više razmišlja o proizvodima koji sadrže biljno ulje ili druge biljne zamene za kakao, poput ovsa, suncokretovog semena i rogača. Iako ove zamene za prirodni kakao daju slične teksture i ukuse kao čokolada, ostaje pitanje – mogu li zaista zameniti punoću i autentičan ukus prave čokolade?

POSVEĆENOST OČUVANJU KVALITETA

Najlepše želje, mnogima omiljena čokolada, uprkos svim ovim izazovima, dosledna je očuvanju visokog kvaliteta i nastaviće da održava autentičnost ukusa prave čokolade. Korišćenjem visokokvalitetnih sastojaka, ovaj brend garantuje prepoznatljiv ukus i teksturu svojih čokolada, čime čuva poverenje potrošača u stabilan kvalitet.

foto: Promo

Jedan od najvećih proizvođača čokolade u Srbiji koji čuva tradiciju i prepoznatljiv kvalitet, danas ima širok asortiman proizvoda, od autentične mlečne čokolade do intenzivne crne čokolade sa 75 odsto kakaoa. Stalnim uvođenjem tehničkih i tehnoloških inovacija u proizvodni proces, tim brenda Najlepše želje, posvećen je, punim srcem, očuvanju kvaliteta, te osigurava da svaki komadić čokolade zadrži savršen ukus. Neprestane inovacije poput Najlepše želje Kapri ili Bananica čokolade, podižu standarde, pružajući potrošačima nezaboravno iskustvo poznatih ukusa, dok brend kontinuirano razvija nove proizvode koji odgovaraju savremenim potrebama ljubitelja ovih poslastica.

Globalna kriza sa kakaom navodi nas da razmišljamo o budućnosti čokolade. Upravo zbog toga, brend Najlepše želje, sa tradicijom proizvodnje čokolade dužom od jednog veka, stavlja prioritet na očuvanje visokih standarda kvaliteta. Na taj način, ljubiteljima čokolade pruža mogućnost da uživaju u svakoj kockici omiljene poslastice, punim srcem, verujući u proizvode koji donose nezamenljivo zadovoljstvo. Brend Najlepše želje garantuje da će potrošači, uprkos izazovima, uvek moći da uživaju u pravom ukusu čokolade, pružajući jedinstveno i nezaboravno iskustvo koje će zadovoljiti svačije nepce i pružiti vrhunski užitak.

(Espreso / Promo)