Fudbaleri Srbije, Foto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

ne valja...

Pored Tadića, još dva reprezentativca neće da igraju za Srbiju - šok!

Raspad sistema...

Objavljeno: 18.07.2024. 13:28h > 13:32h

Dušan Tadić doneo je odluku da više ne nastupa za reprezentaciju Srbije usled nekoliko verbalnih obračuna i neslaganja sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Tadić je između redova potvrdio da odlazi iz reprezentacije i zbog selektora Dragana Stojkovića Piksija, koga je javno kritikovao tokom Eura u Nemačkoj, kada ga nije uvrstio u prvu postavu za meč protiv Engleske.

I Tadić nije jedini koji je nezadovoljan radom selektora, koji je najavio i značajno podmlađivanje tima za predstojeću Ligu nacija, svestan verovatno da se mnogi igrači ne bi ni odazvali.

Dušan Tadić foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Nezadovoljstvo među igračima je tinjalo još od Katara, kada su isplivale mnoge stvari na površinu, koje su se prikrivale velikom pobedom u Lisabonu nad Portugalijom, a sve je kulminiralo na Evropskom prvenstvu, kada su mnogi igrači presekli da ukoliko on ostane selektor neće igrati za reprezentaciju.

To je prvi uradio Nemanja Radonjić još pre prvenstva Evrope, a Tadić je drugi koji je to javno rekao.

Odluka kapitena mogla bi da povuče i mnoge druge reprezentativce da povuki identičan potez.

Kako saznaje Telegraf, najbliži odluci da ubuduće ne igraju za reprezentaciju su još dva standarna reprezentativca. U pitanju su Filip Kostić iNemanja Gudelj.

Filip Kostić foto: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

I Kostić i Gudelj su do sada odigrali 64 utakmice i standardni su reprezentativci već deset godina.

Kostić je na Evropskom prvenstvu doživeo peh i povredio je koleno već u prvoj utakmici protiv Engleske, nakon čega je EURO za njega bio završen. Gudelj je na prvoj utakmici protiv Engleske startovao, ali je zamenjen na poluvremenu u drugoj protiv Slovenije nije ni igrao, a protiv Danske je takođe startovao, ali je zamenjen na poluvremenu.

Nemanja Gudelj foto: EPA/MOHAMED MESSARA

Ukoliko se ne budu oglasili javno poput Tadića, za definitivnu potvrdu ćemo morati da sačekamo prvi naredni spisak selektora pred start Lige nacija, kada 5. septembra u Beogradu dočekujemo Španiju.

Bonus video:

Espreso / Telegraf / Prenela: Iva Krga